Actorul Louie Anderson, care ne-a fermecat copilăria cu „Viața cu Louie”, a murit la 68 de ani. Suferea de o formă de cancer

Louie Anderson, cunoscut de o lume întreabă din serialul animat "Viața cu Louie", a murit la 68 de ani.

21 ian. 2022, 17:46
Actorul Louie Anderson, care ne-a fermecat copilăria cu „Viața cu Louie”, a murit la 68 de ani. Suferea de o formă de cancer

Louie Anderson fuseese spitalizat în Las Vegas, fiind diagnosticat cu o formă de cancer. Zilele trecute, purtătorul său de cuvânt anunțase că primește tratament pentru limfom difuz cu celule B mari (DLBCL).

Acestă formă de limfom este o afecțiune malignă care atacă limfocitele B, răspunzătoare cu producția de anticorpi care ajută organismul să lupte cu infecțiile. Anual, peste 18.000 de adulți sunt diagnosticați în SUA cu această boală.

Louie Perry Anderson a fost regizor, comediant și actor american de origini scandinave. A devenit cunoscut în urma regizării serialului animat Viața cu Louie, al cărui protagonist principal era. S-a născut pe 24 martie 1953 în Minnesota, SUA. Era al zecelea copil din cei 11 ai cupllului Ora-Zella Anderson și Louis William Anderson.

A devenit cunoscut în urma regizării serialului animat „Viața cu Louie”, al cărui protagonist principal era. Serialul s-a bucurat de un succes enorm la nivel mondial. Din 2016 Louie Anderson a primit un rol principal în serialul Baskets, interpretând rolul lui Christine „Mom” Baskets.

Louie Anderson avea și probleme cu greutatea. A început pandemia având aproximativ 170 de kilograme și după ce a ținut regim a ajuns la 154 de kg.

„Practic postul intermitent. Un minut mănânc, un minut nu mănânc. Apoi mănânc din nou. Îmi dau seama că în acest fel mănânc timp de 30 de minute din 60, adică jumătate. Încerc să ajung la 40/20, așa că nu mănânc timp 40 de minute și mănânc următoarele 20 de minute”, a precizat el, adăugând că va trebui să-și scoată la pensie „poantele cu grași”.

Louie Anderson era cunoscut și publicului român. „Viața cu Louie” a fost serialul animat preferat al multor generații de copii. Louie a câștigat trei premii Emmy. A jucat și în comedia Coming to America, alături de Eddie Murphy, precum și în continuarea Coming 2 America, care a apărut anul trecut.