Actrița Draga Olteanu Matei a fost stabilizată de medici. ”Comunică cu echipa medicală”

Actrița Draga Olteanu Matei, ajunsă astăzi în stare gravă la spital, a fost stabilizată de către medicii de la spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. După câteva ore de tratament și perfuzii cu sânge, actrița și-a revenit parțial, este conștientă și poate comunica.

13 nov. 2020, 22:52
Actrița Draga Olteanu Matei a fost stabilizată de medici. ”Comunică cu echipa medicală”

Actrița Draga Olteanu Matei a fost stabilizată după câteva ore de tratament și perfuzii cu sânge, actrița și-a revenit parțial, este conștientă și poate comunica.

Conform șefei UPU, Diana Cimpoeşu, actrița și-a revenit din starea comatoasă după ce medicii au interveni rapid cu tratament de specialitate și perfuzii.

Citește și: Actrița Draga Olteanu Matei a ajuns în comă la spital

„Doamna a ajuns transferată de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ din cauza unei hemoragii digestive superioare. A fost evaluată în urgenţă, s-a făcut transfuzie de sânge. E vorba despre o hemoragie importantă.” , a declarat cadrul medical.

Este internată în acest moment în ATI. Este conştientă, comunică cu echipa medicală. S-au început manevrele diagnostice şi terapeutice. Starea doamnei este stabilă după primele manevre terapeutice, în primul rând după transfuzia de sânge, reumplerea volemică şi toate celelalte tratamente care s-au făcut în urgenţă şi se continuă în ATI”, a precizat Diana Cimpoeşu, potrivit Agerpres.

Medicii din cadrul spitalului Sfântul Spiridon din Iași sunt optimişti că starea artistei se va ameliora în perioada următoare, după ce iniţial erau extrem de rezervaţi asupra prognosticului.

Citește și: Draga Olteanu Matei, rugăciune sfâşietoare către Dumnezeu, la 87 de ani: „Sunt în stare să fac orice să nu mă mai nasc”

Actrița Draga Olteanu Matei a ajuns în stare critică la spitalul din Iași, fiind transportată din Piatra Neamț. Aceasta s-a aflat în stare de șoc hemoragic și a suferit o hemoragie digestivă superioară.

Draga Olteanu Matei este o apreciată actriță de comedie, ce a jucat pe scena Teatrului Național București, în numeroase filme și la televiziune. Reprezentantă a generației de aur a teatrului românesc, Draga Olteanu Matei are un palmares foarte bogat. A jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri în Televiziune.