Actriţa Ema Veţean a murit la 38 de ani. A fost în comă după un teribil accident pe DN 1. Organele ei vor salva cinci vieţi

Teatrul Național "Radu Stanca" din Sibiu anunță pe Facebook moartea tinerei actrițe Ema Vețean. Avea numai 38 de ani.

28 oct. 2019, 13:14

UPDATE: Ema este tanara din Hunedoara accidentată grav pe DN1, in Cristian, în data de 22 octombrie, a cărei familie a decis luni să salveze alte vieti prin donarea organelor, au confirmat pentru StirideSibiu surse judiciare. Pana în ziua decesului, urmat de operatia de prelevare de organe de la Spitalul Clinic Județean Sibiu, nu s-a știut oficial că victima accidentului de pe DN1 a fost actrita de teatru și film Ema Vetean.

La Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a avut loc, luni, o intervenție chirurgicală complexă de prelevare de organe de la un pacientă în vârstă de 38 de ani, aflată în moarte cerebrală. La procesul de prelevare a organelor au participat echipe de medici din București – de la Spitalul Clinic Sfânta Maria, din Cluj-Napoca –  de la Institutului Clinic de Urologie și Transplant, Renal respectiv din Croația – Klinička bolnica Dubrava, Zagreb.

Echipa de la Spitalul Clinic Sfânta Maria din București, coordonată de dr. Dragoș Chiriță a prelevat ficatul și plămânii, echipa din Cluj coordonată de către dr. Dan Pop a prelevat rinichii donatorului, iar cea din Croația, coordonată de către dr. Robert Blažeković, cordul donatoarei.

De asemenea, va fi recoltată și corneea, de către o echipă de medici din Sibiu. Echipele de medici au sosit în Sibiu începând cu ora 11.30  și au început, etapizat, procedurile de prelevare.

După prelevare, echipele de medici pleacă de urgență către centrele de transplant de care aparțin.

Cordul donatoarei va ajunge în Croația, ca urmare a faptului că pe teritoriul României nu există nici un primitor compatibil, după cum a informat Agenția Națională de Transplant.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu anunță trecerea fulgerătoare în neființă a actriței Ema Vețean care a încetat din viață luni, 28 octombrie 2019. Ema Vețean (n.1981 – d.2019), licențiată, din 2005, a Departamentului de Artă Teatrală, specializarea Actorie, în cadrul Facultății de Litere și Arte a Universității Lucian Blaga din Sibiu, s-a alăturat actorilor Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu în spectacole precum: Othello?!, Viața cu un idiot și Turandot (regia: Andriy Zholdak), Platonov și Moroi (regia: Alexandru Dabija), Un tramvai numit Popescu (regia: Gavriil Pinte), Faust, Lulu și Metamorfoze(regia: Silviu Purcărete). Tot cu Silviu Purcărete, a mai colaborat cu ocazia lungmetrajului Undeva la Palilula, rol care i se alătură celui din producția Deadweight, în regia lui Axel Koenzen.

„Cu profundă tristețe aflu astăzi, de la celălalt capăt al pământului, că Ema Vețean, actriță a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, a plecat către Cel Senin.
A făcut creații memorabile în Prințesa Turandot, în Viața cu un idiot, în Maestrul și Margareta, în Moroi și în alte roluri din teatru și film!

Actriță specială, de o fragilitate și sensibilitate extreme, pleacă dintre noi, fără să-și fi dat întreaga măsură a talentului!

Dumnezeu să o ierte și să o primească în Lumină, iar familiei îndoliate, prietenilor, colegilor, multă mângâiere!

Să ne rugăm pentru ea!” – Constantin Chiriac, Director general – Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu


loading...