Actrița Ileana Stana Ionescu, ajunsă la 87 de ani, își strigă durerea. De ce a dispărut din viața publică: „Nu mai sunt cum eram. Nimic nu e ușor în viață”

Ileana Stana Ionescu, una dintre cele mai apreciate actițe de la noi, a decis să părăsească sceana teatrului românesc în urmă cu cinci ani.

21 sept. 2023, 23:34
Actrița Ileana Stana Ionescu, ajunsă la 87 de ani, își strigă durerea. De ce a dispărut din viața publică: „Nu mai sunt cum eram. Nimic nu e ușor în viață”
Ajunsă la 87 de ani, actrița Ileana Stana Ionescu își strigă ofurile

Ileana Stana Ionescu a părăsit scena teatrului românesc în urmă cu cinci ani. De această dată, la împlinirea a 87 de ani de viață, actrița și-a propus să iasă definitiv din lumea oamenilor publici.

„Vine o vreme când trebuie să știi să te retragi, să faci definitiv un pas în spate pentru ca publicul să-și amintească de tine in zilele cele bune, nu îmbătrânit și chinuit de gânduri. La 87 de ani nu prea mai ai ce să dovedești celor din jur sau ție însăți! Nici nu prea mai ai ce sa arăți. Nu mai sunt cum eram, nu mai arăt cum arătam. Îmi doresc ca publicul să mă țină minte așa cum eram înainte, de aceea am dispărut”, a declarat Ileana Stana Ionescu penntru cancan.ro.

Citește și: Ileana Stana Ionescu şi soţul ei trec prin clipe grele: „Nu mai ies nici din curte, pe stradă, de frică”

Marea artistă a rememorat o mică parte a carierei sale, în lumea teatrului, a filmului și a televiziunii, pe care le-a slujit mai bine de 60 de ani. Aceasta i-a numit pe doi dintre colegii săi preferați, două nume mari ale teatrului românesc – Mișu Fotin și Dem Rădulescu.

„Am avut parte de mulți parteneri de seamă în cariera mea, dar doi au fost deosebiți. Este vorba despre Mișu Fotino și Dem Radulescu. Cu primul am jucat zeci de cuplete la televiziune, cu Bibanul,  în filme de neuitat. Glumind, îmi spunea  deseori că spectatorii și telespectatorii se vor sătura de fețele noastre”, și-a amintit actrița.

Totodată, Ileana Stana Ionescu a dezvăluit un lucru mai puțin știut din viața ultiomilor ani.

„Ne-am tot mutat, dar în ultimii ani ani destinul a făcut ca eu și soțul meu să locuim astăzi între străzile și , undeva in Pipera, într-un cartier nou cu străzi cu nume de actori celebri. Noi stăm pe , după numele cunoscutului regizor, dar cu Petruț a fost multă vreme coleg soțul meu, în timp ce eu cu am avut epoca noastră de glorie!”, a mai spus ea.

Aceasta a jucat alături de Mișu Fotin în sute de cuplete filmate pentru televiziunea publică, în timp ce alături de Dem Rădulescu a părut în lung metraje foarte apreciate precum „Grăbește-te încet”, „Secretul lui Bachus”, „Secretul lui Nemesis”, „Harabubura” și  „Cucoana Chirița”. La finalul unei cariere impresionante, Ileana Stana Ionescu recunoaște că „nimic nu i-a fost ușor”.

Citește și: Andrei şi lleana Stana Ionescu, căsătoriţi de 66 de ani: „Ea m-a cerut de soţ”

„Nimic nu e ușor în viață. Dar ceea ce am făcut, am reușit să facem cu pasiune, în cele mai multe dintre ocazii. Astăzi, când ne revedem la televizor, eu și soțul meu, Andrei Ionescu, deseori nici nu ne mai uităm la piesa de teatru sau la filmul propus. Încă știm replicile pe dinafară, dar în același timp există încă și bucuria lucrului bine făcut”, a declarat actrița.

Actrița, în vârstă de 87 de ani, și Andrei, soțul ei, de 96 de ani, care a jucat mulți ani pe prima scenă a țării, sunt împreună de 67 de ani. Andrei Ionescu spunea în urmă cu mai mulți ani că căsnicia lor a fost una deosebită, chiar dacă nu au avur niciodată parte de o nuntă ca în povești. Cei doi au împreună un fiu, Andrei Manuel, care a ales să devină medic și să plece peste Ocean, în Statele Unite ale Americii.