Olga Tudorache a fost înmormântată cu onoruri militare la Cimitirul Bellu

Publicat: Sâmbătă, 21 Octombrie 2017 10:51 // Actualizat: Sâmbătă, 21 Octombrie 2017 16:48 // Sursa: romaniatv.net

Trupul neînsufleţit al artistei a fost depus, vineri, în Foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti, unde atât cunoştinţe cât şi admiratori au mers să îi aducă un ultim omagiu.

Foto: romaniatv.net

UPDATE: Actriţa Olga Tudorache a fost înmormântată sâmbătă, la Cimitirul Bellu, cu onoruri militare. Artişti, prieteni şi rude au aplaudat-o pentru ultima dată.

Slujba funerară a  avut loc la Biserica Kreţulescu, unde foştii studenţi şi colegii de scenă şi-au laut rămas-bun. Printre ei, George Ivaşcu, Alice Barb, Emilia Dobrin, Carmen Tănase, Manuela Hărăbor, Tamara Creţulescu, Papil Panduru. 

La Cimitirul Bellu, militarii Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" au onorat-o pe actriţă cu trei salve de artilerie. 

Actriţa Olga Tudorache s-a stins din viaţa marţi noaptea şi a lăsat în urmă o carieră în film şi mai ales în teatru, informează MEDIAFAX.

Citeşte şi Trupul neînsufleţit al actriţei Olga Tudorache a fost depus în foaierul Teatrului Naţional. Ilinca Tomoroveanu: Era divină pe scenă

Olga Tudorache s-a născut la 11 octombrie 1929, la Oituz (judeţul Bacău). A absolvit Institutul de Teatru în anul 1951, clasa Moni Ghelerter şi Marioara Voiculescu, cu rolul Veta din spectacolul cu piesa "O noapte furtunoasă" de I.L.Caragiale.

A jucat în zeci de filme şi a construit, pe scenă, personaje memorabile în peste 50 de piese, sub bagheta celor mai importanţi regizori români.

Citeşte şi Olga Tudorache a murit la vârsta de 88 de ani

La fel de lungă este şi lista distincţiilor pe care le-a primit pentru activitatea sa în teatru, în cinematografie şi ca profesor universitar. În anul 2000, Preşedintele României i-a conferit Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Mare Ofiţer. În 2006 a primit din partea preşedintelui României Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Mare Cruce, iar în 2012, la finalul spectacolului "Portretul Doamnei T", Casa Regală a României i-a acordat distincţia "Nihil Sine Deo".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8747
RON
29 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H