Olivia Newton-John a murit la 73 de ani. Actriţa din „Grease” a fost răpusă de cancerul mamar

Olivia Newton-John, protagonista celebrelor filme „Grease” și „Xanadu”, a murit luni, la 73 de ani. Anunţul decesului a fost făcut de soțul ei, John Easterling, pe contul său de Facebook.

08 aug. 2022, 23:07

Olivia Newton-John (73 de ani) a murit liniștit la ferma ei din California de Sud în această dimineață, înconjurată de familie și prieteni. Cerem tuturor să respecte intimitatea familiei în această perioadă foarte dificilă”, a scris soţul ei pe Facebook.

Cauza morţii actriţei nu a fost făcută publică, dar surse apropiate actriţei au declarat, pentru TMZ, că „după 30 de ani, a pierdut lupta cu cancerul de sân, care a metastazat„.

Olivia a fost un simbol al triumfului şi speranţei în călătoria sa de peste 30 de ani cu cancerul de sân. În loc de flori, familia are rugămintea să fie făcute donaţii în memoria ei în fondul Fundaţiei Olivia Newton-John”, a scris soțul ei pe reţeaua socială.

Olivia Newton-John a câştigat 4 premii Grammy.

Actriţa a fost diagnosticată pentru prima dată cu cancer la sân în 1992, boală care a recidivat câţiva ani mai târziu. În septembrie 2018, cancerul mamar a recidivat pentru a treia oară. Cu toate acestea, actriţa a declarat, pentru publicaţia Daily Mail Australia, că nu se lasă copleşită de nemiloasa boala şi are încredere că se va descoperi un tratament în timpul vieţii ei.

Nu mă gândesc foarte mult la acest lucru, ca să fiu sinceră. Respingerea este un lucru minunat. Devin mai puternică şi mai bine pe zi ce trece. Duc o viaţă minunată şi intenţionez să merg în continuare„, citează Press Association.

Liceana Sandy Olsson din pelicula Grease a dezvăluit, cu ani în urmă, că utilizează uleiul de canabis pentru a reduce durerea şi că a renunţat să mai consume zahăr, citează Agerpres.

În 2008, actriţa a înfiinţat Cancer and Wellness Centre în Melbourne, Australia.