Actriţa Violeta Popescu a murit

Publicat: Luni, 10 Iunie 2013 17:31 // Actualizat: Luni, 10 Iunie 2013 17:31 // Sursa: RTV.net

Violeta Popescu, actriţă a Teatrului Naţional "Vasile Alecsandri" din Iaşi, a murit, iar trupul neînsufleţit al acesteia va fi depus în foaierul instituţiei, marţi, de la ora 10.00, pentru ca cei care doresc să poată să îi aducă un ultim omagiu, potrivit unui comunicat al UNITER.

Foto: teatrulnationaliasi.ro

Reprezentanţii Uniunii Teatrale din România (UNITER) îşi exprimă profunda tristeţe faţă de dispariţia Violetei Popescu, actriţa care a încântat publicul ieşean şi nu numai, prin bogăţia personajelor întruchipate cu sârguinţă, cu naturaleţe şi rafinament.

Născută pe 4 februarie 1941, la Bucureşti, a absolvit, în 1964, Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L. Caragiale", din acelaşi an devenind actriţă a Teatrului Naţional "Vasile Alecsandri" Iaşi, căruia i-a închinat întreaga carieră şi unde a dat viaţă câtorva zeci de personaje, dintre care Ana în "Despot Vodă", de Vasile Alecsandri, Nina Zarecinaia în "Pescăruşul", de A.P. Cehov, Margareta în "Gaiţele", de Alexandru Kiriţescu, Hermiona în "Poveste de iarnă", de William Shakespeare, Ivona în "Ivona, principesa Burgundiei", de Witold Gombrowicz, Elena Nicolaevna în "Copiii soarelui", de Maxim Gorki, Katherine în "Noaptea tăcerii, noaptea singurătăţii", de Robert Anderson, Marchiza în "Jacques fatalistul", de Denis Diderot, Veta în "O noapte furtunoasă", de I. L. Caragiale, Anna Petrovna în "Ivanov", de A. P. Cehov, Martha în "Cui i-e frică de Virginia Woolf ?", de Eduard Albee.

A primit din partea UNITER premiul pentru cea mai bună actriţă a anului, pentru rolurile Veta şi Ana Andreevna (1988), premiul de onoare "Vârsta de aur" acordat de Ministerul Culturii (2001), precum şi distincţia Ordinul de merit în grad de Cavaler (2002) acordată de preşedintele României.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
actriţa Violeta Popescu UNITER Violeta Popescu Violeta Popescu a murit
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8393
RON
06 Jun
noapte 16 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H