Acuzaţii de malpraxis, reclamate la 112: Un bărbat acuză medicii de moartea nou născutului său

La Spitalul Târgu Jiu zeci de poliţişti şi jandarmi au împânzit maternitatea, după ce un bărbat i-a acuzat pe medici de moartea bebeluşului său, la doar câteva momente după naştere. Omul spune că niciun medic nu i-a explicat ce se întâmplă cu soţia lui, aşa că a decis să sune la numărul de urgenţă.

18 iun. 2015, 14:34
Acuzaţii de malpraxis, reclamate la 112: Un bărbat acuză medicii de moartea nou născutului său

Cătălin şi soţia lui, Alexandra, urmau să devină părinţii unei fetiţe pe care şi-o doreau de 4 ani. Miercuri seară, tânăra însărcinată a avut contracţii şi a ajuns la Spitalul de Urgenţă Târgu Jiu şi a fost internată.

„Mi-am dorit copilul ăsta. Nu am adus-o aici să mi-l omoare şi să-mi spună după doua ore că-i mort”, a declarat Cătălin, potrivit România TV.

Nimic nu prevestea vreo tragedie, dar dimineaţă când a ajuns la spital, Cătălin a aflat că nu va mai deveni tată. Din cauza unor complicaţii, femeia a fost supusă unei operaţii de cezariană, bebeluşul s-a născut viu, dar în stare gravă. Câteva minute mai târziu s-a şi stins.

„A primit-o medicul de gardă, a zis că-i bine, ca în 9-10 ore naşti. Azi de dimineaţă, medicul a plecat. Noi stăteam linistiţi şi de dimineaţă m-a sunat ginere-miu că pe ea o scoate pe targă şi copilul nu-i”, a declarat bunica copilului.

Bărbatul spune că niciun cadru medical nu i-a explicat ce s-a întâmplat, iar după ore de aşteptări a găsit soluţia: a sunat la 112, iar spitalul a fost împânzit de poliţişti şi jandarmi.

La câteva minute a apărut şi explicaţia medicilor, ei spun că femeia suferea de o anemie severă şi de aceea fătul nu a putut fi salvat.

„S-a constatat în timpul operaţiei că lichidul amniotic era meconial, care arată o suferinţă cronică. Adica nu s-a format acum, suferinţă a fost mai demult”, a declarat Vasile Stanculete, purtător de cuvânt la Spitalul Târgu Jiu.

Pe lângă reclamaţia la poliţie, familia este decisă să depună plângere şi la Colegiul Medicilor.