Acuzaţii de MALPRAXIS la Maternitatea din Buzău: O tânără a murit pe masa de operaţie

Poliţiştii buzoieni au declanşat o anchetă, vineri, în cazul unei femei de 23 de ani care a murit la Maternitatea din Buzău, surse medicale susţinând că tânăra, care avea probleme ginecologice, ar fi fost supusă unei intervenţii chirurgicale, după care ar fi suferit un stop cardio-respirator.

15 mart. 2013, 13:44
Acuzaţii de MALPRAXIS la Maternitatea din Buzău: O tânără a murit pe masa de operaţie

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Buzău, comisar şef Florina Crucianu, verificările au fost începute în urma unei sesizări privind decesul unei femei de 23 de ani la Maternitatea Buzău, informează Mediafax.

Sesizarea respectivă a fost formulată de fratele tinerei.

„Am fost sesizaţi de un bărbat cu privire la decesul surorii sale, o femeie de 24 de ani din oraşul Nehoiu. O echipă din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău a început verificările specifice unor astfel de situaţii, cadavrul tinerei fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală Buzău pentru necropsie”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, comisar şef Florina Crucianu.

Potrivit unor surse medicale, femeia de 23 de ani a murit în noaptea de joi spre vineri, după ce ar fi fost supusă unei operaţii. Femeia ar fi avut probleme ginecologice, iar înainte de a fi supusă intervenţiei chirurgicale ar fi avut sângerări masive.

Conform aceloraşi surse, tânăra ar fi suferit un stop cardio-respirator, iar după operaţie ar fi decedat.

Citeşte şi S-au investitit peste 15 milioane de euro, dar are lacătul pus. Noua maternitate din Buzău, un fiasco