Acuzaţii grave de corupție la penitenciarul Poarta Albă, puşcăria VIP-urilor

Potrivit unor lideri sindicali, detinuţii ar fi fost folosiţi în scopuri personale, pentru a organiza un flagrant anumitor persoane, iar mai mulţi șefi din cadrul penitenciarului ar fi ajuns în funcţii cheie după ce au fost promovati pe pile, informează B1TV.

09 oct. 2016, 12:14
Acuzaţii grave de corupție la penitenciarul Poarta Albă, puşcăria VIP-urilor

”Am sesizat conducerii Administrației Naționale a Penitenciarelor, dar și Inspecției de control a ministerului Justiției grave fapte de corupție în sarcina ofițerilor Mate Mihai și Bănuță Petrică, actualmente director adjunct al Penitenciarului Poarta Albă. Timp de trei ani acești doi ofițeri au beneficiat de protecția totală a generalului Bejan, fostul director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, motiv pentru care în 2016, cu chiu cu vai, în urma unor sesizări depuse de către sindicat la DNA Serviciul teritorial Constanța și la Parchetul de pe lângă Curtea de apel Constanța, avem semnale că în sfârșit cele două entități judiciare s-au apucat de treabă”, a declarat Marian Reileanu, președintele sindicatului SINPEN Brăila.

Două sesizări au fost făcute la DNA de către sindicatul SINPEN. Iar acuzaţiile sunt dintre cele mai grave. Şefi din Pentienciarul Poarta Albă ar fi fost promovaţi ilegal.

”Când am depus aceste sesizări, primele reacții au fost cele de bătaie fizică, tortură psihică la adresa sesizorilor, avertizorilor de integritate ceea ce ne-a confirmat faptul că au fost deconspirate sursele noastre din cadrul Penitenciarului Poarta albă. Ofițeri și adjuncți au fost bătuți, loviți, scuipați, hărțuiți și schimbați în locurile de muncă, tocmai pentru că se aflase că furnizaseră informații sindicatului”, a mai spus președintele SINPEN.