Acuzaţii grave: Donald Trump i-ar fi cerut avocatului său să mintă Congresul

Publicat: Vineri, 18 Ianuarie 2019 18:59 // Actualizat: Vineri, 18 Ianuarie 2019 19:14 // Sursa: romaniatv.net

Donald Trump se confrunta vineri cu noi acuzaţii la adresa sa, dintre ”cele mai grave”, potrivit opoziţiei democrate - şi anume că preşedintele Statelor Unite i-ar fi cerut fostului său avocat să mintă Congresul , un nou episod al dosarului rus care-i afectează deja preşedinţia.

Site-ul de ştiri BuzzFeed a dezvăluit joi seara (ora locală), citând două surse anonime din cadrul poliţiei federale (FBI), că Donald Trump i-ar fi cerut fostului său avocat Michael Cohen să mintă în audierea în Congres din 2017 cu privire la discuţii despre un plan imobiliar în Rusia.

Această acuzaţie este gravă, iar BuzzFeed consideră că este vorba despre ”primul exemplu în care Trump îi cere unui subordonat să mintă în mod direct cu privire la afacerile sale cu Rusia”.

Democraţii au reacţionat imediat. ”Aceste informaţii potrivit cărora preşedintele Statelor Unite ar fi putut să îndemne la sperjur în faţa (membrilor) comisiilor noastre (...) este una dintre cele mai grave de până în prezent. Vom face tot ceea ce este necesar pentru a stabili adevărul”, a scris pe Twitter Adam Schiff, preşedintele democrat al Comisiei Informaţiilor din Camera Reprezentanţilor, potrivit news.ro.

”Dacă acest articol despre Trump care îndeamnă la false mărturii se confirmă, atunci Trump a comis o infracţiune gravă şi trebuie să demisioneze sau să fie destituit”, a apreciat, la rândul său, senatorul democrat Jeff Merkley.

Michael Cohen, care şi-a făcut obiceiul să confirme sau să infirme pe Twitter informaţii de presă cu privire la el, nu a reacţionat. Nici Donald Trump nu reacţionase. Cohen, care se află în prezent în dizgraţia preşedintelui, căruia i-a fost totuşi unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori, a recunoscut deja că a minţit Congresul în acest subiect, potrivit news.ro.

La 7 februarie, Cohen urmează să fie audiat din nou în Congres. Dacă se va confirma, sub jurământ, dezvăluirile făcute de BuzzFeed, atunci s-ar deschide o procedură de destituire.

Anchete cu privire la ingerinţe ruse în alegerile prezidenţiale din 2016 - inclusiv cea a procurorului special Robert Mueller - caută să determine tocmai ce legături de afaceri ar fi putut să existe între Donald Trump şi Rusia şi care a fost influenţa lor asupra campaniei. În decembrie, Cohen, un fost avocat şi om de încredere al miliardarului republican, a fost condamnat la trei ani de închisoare.


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H