Acuzații grave după ce un pacient cu COVID s-a sinucis în spital: „M-a sunat să-mi zică că se aruncă pe geam. Le-am transmis medicilor și asistentelor, au spus că țin linia ocupată și mi-au închis telefonul”

Un bătrân de 71 de ani, care a fost infectat cu coronavirus, și-a pus capăt zilelor la Spitalul din Călărași. Bărbatul a fost găsit într-o dimineață cu un cuțit înfipt adânc în abdomen.

12 mart. 2021, 09:26
Acuzații grave după ce un pacient cu COVID s-a sinucis în spital: „M-a sunat să-mi zică că se aruncă pe geam. Le-am transmis medicilor și asistentelor, au spus că țin linia ocupată și mi-au închis telefonul”

Acuzații grave după ce un pacient cu COVID s-a sinucis în spital: „M-a sunat să-mi zică că se aruncă pe geam. Le-am transmis medicilor și asistentelor, au spus că țin linia ocupată și mi-au închis telefonul”

Coșmarul familiei Tilișcan a început pe 26 februarie, după ce bătrânul l-a sunat pe unul dintre copii, pe Gheorghe Tilișcan, angajat la Poliția Municipiului Oltenița, Biroul Investigații Criminale. I-a transmis acestuia că îi e rău și că nu poate să respire. Imediat a fost chemată o ambulanță la casa acestuia care l-a dus direct la spital. Bătrânul a fost internat în spital, i s-a făcut un test rapid pentru COVID, iar rezultatul a ieșit negativ. Mai pe seară, bărbatul a făcut și un test PCR, iar rezultatul a ieșit pozitiv.

„Am discutat imediat cu el prin telefon, i-am transmis să stea liniștit, că se tratează, l-am încurajat”, a zis Gheorghe Tilișcan pentru FANATIK.

„Noi am ținut legătura non stop cu el, noi suntem patru frați, toți am vorbit cu el de nenumărate ori pe zi. Totul a fost ok pe timp de weekend, de luni, de pe 1 martie, m-a sunat el și mi-a zis că se aruncă pe geam. Când am auzit așa ceva m-am gândit că a căzut într-o depresie.

Am sunat imediat medicul, am sunat asistentele. Vedeți că se gândește la sinucidere, vorbește despre sinucidere, ne spune că se aruncă pe geam. Ne-au zis să stăm liniștiți că nu are cum să facă așa ceva pentru că geamurile sunt prevăzute cu gratii la spital”, și-a continuat povestea fiul bătrânului infectat.

Acesta a dezvăluit că tatăl lui i-a spus că vrea să se omoare fiindcă îl ardeau plămânii. „Pe 6 martie, în jurul orei 16.00, m-a sunat el și m-a întrebat ce face cu depresia? Am sunat înapoi la spital. Vedeți că îmi spune despre depresie. Mi se răspunde că ele îi lasă două picături într-o lingură pe noptieră și că dispar, deci le ia. Doamnă, dacă le aruncă? Nu mi s-a mai răspuns”, acuză polițistul.

Familia nu a fost informată nici măcar în legătură cu decesul bătrânului

Toată familia a încercat de multe ori să sune la spital pentru a cere informații suplimentare despre starea bătrânului. Nici după nefericitul eveniment cei de la spitla nu au spus prea multe lucruri.

„Ce este interesant e că medicul care s-a ocupat de tatăl meu nu m-a sunat niciodată să-mi spună ce s-a întâmplat. Eu am aflat de la colegii mei chemați la fața locului, de la polițiștii veniți să ancheteze cazul. Pe mine nu m-a contactat nimeni de la spital să-mi spună ce s-a petrecut.

Știți ce mi-a spus medicul Iosep (nr – Octavian Iosep) atunci când l-am sunat eu să-l întreb ce s-a întâmplat? Că ținem linia ocupată, pierdem vremea la telefon și mi-a închis pentru că tatăl meu nu mai este pacientul lui”, a adăugat bărbatul.

Gheorghe Tilișcan a mai spus că a stat de vorbă cu managerul spitalului, dar că nici el nu i-a oferit prea multe răspunsuri.

„Ne-a spus că se face o anchetă internă. Noi am solicitat acea foaie de ieșire din spital, noi nu știm ce scrie pe ea. Acolo trebuie să fie trecută inclusiv cauza decesului, una care de la spital nu ne-a fost comunicată. Am vrea să știm și noi dacă în urma solicitărilor noastre, a apelurilor noastre disperate s-a făcut vreun consult psihiatru, un consult psihologic?”, a mai zis polițistul.

Bătrânul fusese aproape vindecat de COVID, dar cu toate astea depresia l-a împins să-și pună capăt zilelor.

„Am sunat în disperare la spital, vă rog să mă credeți. Chiar nu s-a luat nicio măsură în acest caz? Ne spunea că îl ard plămânii, că simte că îi ard plămânii.

Erau și ei marcați de faptul că nu se așteptau ca un pacient de 71 de ani să reacționeze așa de bine la tratamentul de COVID-19. Adică, spun ei, era aproape vindecat. Doar că el plângea la telefon că ce face cu depresia asta”, a mai zis bărbatul.

Citește și Încă o pacientă continuă dezvăluirile ororilor de la ATI Arad: „Mă simt ca la morgă. Sunt bătrâni aici care mor de frig şi nu zic nimic”

Citește și Dezvăluiri cutremurătoare ale unui pacient de la ATI Arad: „Am stat în salon cu o persoană decedată. Ne este teamă să vorbim”