Anchetă după ce un fost lector a fost lăsat să moară în casă de medicii de pe ambulanţă

Anchetă în cazul profesoarei de la Cluj care a fost găsită moartă în casă la câteva zile după ce sunase la ambulanţă. În urma tragediei, procedurile în caz de urgenţă medicală pe care le urmează echipajele SMURD şi cele de ambulanţă ar putea să fie modificate, scrie voceatransilvaniei.ro.

18 aug. 2015, 09:33
Anchetă după ce un fost lector a fost  lăsat să moară în casă de medicii de pe ambulanţă

Dorina Duma, reprezentant al DSP Cluj, ia în calcul modificarea procedurilor după ce o femeie de 41 de ani a fost găsit moartă în casă la câteva zile după ce sunase la ambulanţă.

Fostul lector Simona Bernat a sunat la 112 în data de 9 august pentru a cere ajutor. Un echipaj a ajuns la adresa profesoarei însă, cum nu a răspuns nimeni, medicii de pe ambulanţă au plecat cu gândul că fie a fost vorba despre un apel fals, fie pacientul a plecat deja spre spital.

Potrivit şefului Serviciului de Ambulanţă Cluj, Horia Simu, actualele proceduri nu permit echipajului de pe ambulanţă să spargă uşa unei locuinţe, scrie voceatransilvaniei.ro

La rândul lor, pentru a se apăra, reprezentanţii Smurd Cluj spun că nu de puţine ori au fost chemaţi, iar pacienţii plecaseră deja spre spital însoţiţi de rude sau nu au răspuns din diverse motive.

Poliţiştii au cerut să se facă necropsia trupului femeii şi urmează, în termen de o lună, să dea rezultatele anchetatorilor.

Fostul lector UBB Simona Bernat a fost găsită moartă în casă la patru zile după ce a sunat la ambulanţă. Poliţiştii au fost sesizaţi de un vecin care a simţit un miros puternic venind din locuinţa femeii.