Acuzații grave la adresa primarului Sectorului 1. PNL: Clotilde Armand pregătește un tun de 100 de milioane de euro

PNL Sector 1 o acuză pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că dă un ”tun de 100 de milioane de euro din banii cetăţenilor”, pentru că ”oferă într-un mod total netransparent 100 de milioane de euro pentru repararea sau înlocuirea lifturilor din sector, fără licitaţie, fără circuitul banilor publici”.

20 nov. 2023, 17:49
Acuzații grave la adresa primarului Sectorului 1. PNL: Clotilde Armand pregătește un tun de 100 de milioane de euro

Potrivit PNL, în Sectorul 1 sunt peste 800 de lifturi care necesită reparaţii capitale sau înlocuire totală iar într-o administraţie performantă, aceste lifturi s-ar fi reparat sau ar fi fost înlocuite cu ajutorul fondurilor europene, iar cei 100 de milioane de euro ar fi fost folosiţi pentru sutele de proiecte pe care primarul Sectorului 1 le are deja votate şi nu le implementează.

Citește și Radu Berceanu, fost ministru PNL, despre Nicolae Ciucă: „E clar că nu e politician. Nu poate să conducă partidul în perioada asta”

”Sezonul pomenilor electorale a început în Sectorul 1! Într-un mod total netransparent, călcând în picioare legea, primarul Armand doreşte să sifoneze cel mai probabil prin firme de casă 100 de milioane de euro, din banii cetăţenilor. În Sectorul 1 sunt peste 800 de lifturi care necesită reparaţii capitale sau înlocuire totală. Într-o administraţie performantă, aceste lifturi s-ar fi reparat sau ar fi fost înlocuite cu ajutorul fondurilor europene, iar cei 100 de milioane de euro ar fi fost folosiţi pentru sutele de proiecte pe care primarul Sectorului 1 le are deja votate şi nu le implementează. Ei bine, primarul Armand doreşte să ofere într-un mod total netransparent 100 de milioane de euro pentru repararea sau înlocuirea acestor lifturi, fără licitaţie, fără să ştim circuitul banilor publici”, a transmis PNL Sector 1 într-un comunicat.

Cei de la PNL au mai spus că ”în disperarea sa după capital politic, îi expune practic pe administratorii şi preşedinţii de asociaţii de proprietari la probleme penale, deoarece această tentativă de proiect încalcă legea 98/2016 privind achiziţiile publice, cu modificările şi completările ulterioare, legea 273/2006 privind finanţele publice locale şi OUG 18/2009”.

Citește și Sebastian Burduja preia şefia PNL Bucureşti: ”Capitala este mai dezvoltată decât Madrid, Berlin, Copenhaga, Amsterdam”

”Că Armand încalcă legea, nu e nimic nou, dar să transforme asociaţiile în complici la infracţiunile ei, este ceva de neacceptat! Fără licitaţie, aşa cum cere legea, fără SEAP, aşa cum cere legea, dar cu multă iresponsabilitate şi nepăsare faţă de locuitorii Sectorului 1, Armand-hoaţa ar vrea să cumpere ilegal voturi”, arată PNL Sector 1 în comunicat.

Situația e foarte gravă fiindcă Sectorul 1 pierde cam toate proiectele pe fonduri europene.

”În schimb, Armand nu ratează nicio ocazie de a fura, de a păcăli si, mai nou, de a implica şi asociaţiile de proprietari in acţiuni ilegale. PNL Sector 1 îndeamnă asociaţiile de proprietari să fie precaute şi să analizeze cu atenţie propunerile ilegale şi strict electorale ale lui Clotilde Armand. Sa nu se facă complici la infracţiunile ei!”, a mai spus PNL în comunicat.