Acuzaţii grave la spitalul Judeţean Buzău. Familia unei femei decedate acuză medicii că nu au tratat-o la timp

Acuzaţii grave la spitalul Judeţean Buzău. O femeie a murit după ce a fost plimbată ore în şir pe holurile instituţiei. Rudele acesteia acuză medicii că nu au tratat-o la timp. Aceştia însă se apără şi spun că femeia era grav bolnavă şi nimic nu o mai putea salva.

18 oct. 2013, 10:09
Acuzaţii grave la spitalul Judeţean Buzău. Familia unei femei decedate acuză medicii că nu au tratat-o la timp

Femeia de 54 de ani avea probleme cardiace şi a început să se simtă rău în urmă cu câteva zile, potrivit România TV. Când a văzut că starea ei se agravează, fiul ei a chemat salvarea.

„Eu am sunat la 23:49 prima dată la ambulanţă, mi-a zis că nu e disponibilă nici o ambulanţă, după ce am sunat iar la 23:11 minute mi-a zis la fel că nu e disponibilă nici o ambulanţă”, a spus fiul femeii moarte. După jumătate de oră, femeia a ajuns la spital, însă aici a fost însă plimbată de la Urgenţe, la Cardiologie, iar apoi la Terapie Intensivă, unde a şi murit. Rudele cred că ea putea fi salvată, dacă era tratată la timp.

„Nu mi-a dat nimeni nici un răspuns, mi-au spus să mai aştept. M-am dus până acasă şi când am venit şi am întrebat mi-au zis că doamna Şuşu a decedat”, a povestit băiatul femeii decedate. Rudele femeii vor să afle cine este vinovat de moartea rudei lor. „Consider vinovat pe cine nu a considerat că aceasta nu e o urgenţă. Pentru că doamnele de la Urgenţe când vii şi spui că nu mai poţi zice că sunt alţii mai grav, că aşa se aşteaptă aici două-trei ore”, a spus o rudă a femeii decedate.

Pe de altă parte, medici spun că pacienta a fost adusă la spital prea târziu şi nu se mai putea face nimic pentru ea.

„S-a stabilit diagnosticul de infarct miocardic cu o evoluţie de câteva zile. Pentru că starea s-a agravat a fost transferată rapid în secţia de ATI unde din păcate boala a evoluat şi evoluţia a fost nefavorabil”, a spus Mircea Constantinescu, cardiolog.

Familia femeii aşteaptă acum rezultatele necropsiei pentru a face plângere la Colegiul Medicilor şi la poliţie.