Acuzaţii grave la un spital din Iaşi. Un bărbat se plânge că a fost legat de pat şi bătut de un paznic

Acuzaţii grave la spitalul de neurochirurgie din Iaşi. Un bărbat de 78 de ani se plânge că a fost legat de pat aproape o zi și că paznicul l-a bătut. Asistentele răspund că pacientul a fost violent. Ca să afle adevărul, directorii fac acum anchetă.

03 sept. 2018, 18:57
Acuzaţii grave la un spital din Iaşi. Un bărbat se plânge că a fost legat de pat şi bătut de un paznic

„Pur şi simplu ca pe un animal l-a legat. Mi-a zis tata că a trăit 20 de ore de coşmar”, spune Maria Ghinghiloschi, fiica pacientului.

Pensionarul a fost internat în comă din cauza unei lovituri la cap. Şi-a revenit după mai multe intervenţii medicale şi, dacă pentru medici are numai cuvinte de laudă, pentru asistente are multe reproşuri.

„M-am trezit legat de mâini şi de picioare. Când vedeam că trece câte o asistentă sau, eu ştiu, vă rog, sloboziţi-mi un pic. Nici nu se uitau”, spune Mihai Ghinghiloschi, potrivit digi24.ro.

La un moment dat, bărbatul povesteşte că avea picioarele dezlegate când s-a trezit din somn. O asistentă a vrut să îl lege din nou, iar el s-a opus.

„A sărit pe mine, eu, totuşi, am împins-o pe asistentă cu piciorul. A venit paza sau eu ştiu cine era, un bărbat, mi-a dat un pumn în faţă şi o palmă în faţă că mi-a dizlocat lucrarea”, povestește bărbatul.

Rudele l-au găsit în lacrimi şi plin de vânătăi. L-au eliberat din strânsoare şi revoltaţi i-au făcut fotografii pe care le-au pus pe Facebook: „Se vede cum este legat cu cearceaful subsuori şi legat undeva sus la căpătâi, la pat. El era căzut în jos şi aici era foarte, foarte strâns”.

„A spus că leşinat în cursul nopţii de două ori de durere”, spune fiica pacientului.

Imobilizarea pacienţilor este permisă doar în anumite cazuri. Directorii spitalului de neurologie de la Iaşi au cerut anchetă internă ca să afle de ce a fost legat pensionarul de pat.

„Există un protocol pentru pacienţii care sunt agitaţi, să fie legaţi la pat, astfel încât să nu cadă din pat”, spune Florin Grămada, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie, Iaşi.

Rudele pensionarului cred însă că bătrânul nu avea nevoie să fie imobilizat şi vor să facă plângere la poliţie.