Acuzaţii uluitoare la Piatra Neamţ! Viceprimarul PSD spune că primarul liberal este branşat ilegal la reţeaua de apă

Primarul orașului Piatra Neamț, liberalul Andrei Carabelea, fură apă printr-un racord fraudulos la rețea, care ocolește contorul ce înregistrează consumul de apă potabilă, afirmă viceprimarul social-democrat al urbei, Alin Lehăduș.

27 feb. 2024, 10:50
Acuzaţii uluitoare la Piatra Neamţ! Viceprimarul PSD spune că primarul liberal este branşat ilegal la reţeaua de apă

Primarul municipiului Piatra Neamț, liberalul Andrei Carabelea, este acuzat de către viceprimarul social-democrat Alin Lehăduș că fură apă din rețeaua orașului, după ce ar fi fost prins de angajații Apa Serv că avea instalat la domiciliul său un bypass peste contorul care înregistrează consumul de apă potabilă.

”În cauză, s-a întocmit un proces verbal, s-a dispus intrarea în legalitate și cel mai probabil Carabelea va trebui să plătească apa pe care vor estima cei de la ApaServ că a consumat-o”, arată Ziar Piatra Neamţ.

”O problemă atât de gravă privind moralitatea unei persoane aflate într-o funcție publică nu poate duce decât la demisia celui în cauză. Dacă această situație este adevărată (iar datele de mai jos arată că ea este sau cel puțin a fost la un anumit moment dat) atunci primarul Andrei Carabelea trebuie să își dea demisia din funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț”, a scris viceprimarul orașului, Alin Lehăduș, într-o postare în care prezintă și dovezile sale: procesul verbal de constatare întocmit de regia de apă și o fotografie a racordului fraudulos.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, veşti bune pentru toţi românii: „Nu vom mări taxele în 2024”. Planul în 5 puncte de majorare a salariilor la 2.000 de euro

Luni seară, primarul din Piatra Neamț a postat o reacție vehementă, în care îi acuză pe cei de la PSD că ”au început să inventeze minciuni la adresa primarului. Ultima mizerie leagă numele meu de un aşa-zis branşament ilegal la reţeaua de apă”.

Carabelea susține că îi va da în judecată pe detractorii săi și somează Apa Serv ”să iasă public şi să prezinte situaţia reală”.

Edilul explică situația printr-un ”exces de zel” al regiei de apă și postează, la rândul său, un alt proces verbal al aceleiași Apa Serv, menit să-i dea lui dreptate.

Citeşte şi: Silvestru Şoşoacă o acuză pe soţia sa că ar fi sub influenţa şefului MISA pe Europa, care e şi agent Mossad: „Un om care vrea să-i facă praf cariera politică”