Adăposturile în caz de cutremur din Ploieşti, transformate în depozite pentru murături şi mobilă

Publicat: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2016 12:18 // Actualizat: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2016 12:25 // Sursa: romaniatv.net

Cele 93 de adăposturi în care populaţia ar putea fi direcţionată în caz de cutremur sau alte calamităţi, existente în Ploieşti, nu au mai fost igienizate de 9 ani, iar multe sunt inundatate sau transformate în depozite pentru mobilă şi murături.

În Ploieşti, potrivit datelor oficiale, există 93 de adăposturi speciale. Locuri în care oamenii ar putea fi trimişi în cazul unei calamităţi naturale sau cutremur. Cel puţin în acte, pentru că realitatea e diferită. Doar şapte dintre aceste adăposturi au instalaţii sanitare, iar în cinci dintre ele nu există nici măcar filtre de ventilaţie.

Cele mai multe adăposturi au o suprafaţă de 300 de metri pătraţi, unul singur fiind de 400 de metri pătraţi, unul de 50 de metri pătraţi, trei care au 150 de metri pătraţi şi un altul de 80 de metri pătraţi. Potrivit autorităţilor, ultima igienizare în aceste adăposturi a fost făcută în urmă cu 9 ani.

"Ultimele igienizări s-au făcut în 2007, ele se află într-o stare acceptabilă, în fiecare an, de trei ore se efectuează operaţiunile de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie" a declarat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti, citat de Mediafax. 

Edilul spune că li s-a permis oamenilor să folosească adăposturile în scop propriu. Tocmai de aceea, unele locuri, care ar trebui să îi protejeze pe localnici în caz de cutremur, sunt acum boxe în care sunt puse murături sau mobilă.

"În momentul de faţă, pentru că legea este destul de permisivă, anumite spaţii au fost date către cetăţeni care şi-au organizat diverse lucruri acolo care însă au obligaţia ca într-un termen foarte scurt, în 24 de ore de la anunţarea unei situaţii de urgenţă, aceste spaţii să fie eliberate şi să revină destinaţiilor iniţiale" a mai declarat Adrian Dobre.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
adapost cutremur depozit mobilă murături Ploieşti
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8286
RON
06 Apr
noapte 3 °
zi 16 °
Ultimele joburi adaugate
24 H