Adela Popescu și Radu Vâlcan nu lasă copiii cu telefoane și tablete: „La noi nu există așa ceva”

Adela Popescu și Radu Vâlcan nu lasă copiii cu telefoane și tablete. Cei doi au împreună trei băieți și vor să le ofere tot timpul idei de joacă, în absența device-urilor care i-ar putea ține ocupați. Fără să judece alte familii, Adela și Radu susțin că ei nu cred că astfel de activități fac bine copiilor.

21 nov. 2023, 15:34
Adela Popescu și Radu Vâlcan nu lasă copiii cu telefoane și tablete: „La noi nu există așa ceva”
Adela Popescu și Radu Vâlcan nu lasă copiii cu telefoane și tablete

Adela Popescu și Radu Vâlcan nu lasă copiii cu telefoane și tablete. Ei încearcă să le ofere alternatizve și încearcă cât de mult pot să-i protejeze de tehnologie și expunere publică încă de când s-au născut. De câte ori apar pe conturile sociale ale părinților, fețele lor sunt acoperite.

Citește și: Adela Popescu, în mijlocul unui scandal-monstru. Artista a fost acuzată că s-a băgat între Diana Dumitrescu și fostul ei soț. „Eram doi oameni care plecasem împreună la drum”

Adela Popescu și Radu Vâlcan nu lasă copiii cu telefoane și tablete

„Apropo de tabletă, îți spun sincer, la noi nu există așa ceva, nu există tabletă, nu există telefon, nu neapărat că e ceva greșit, dar eu, personal și Adela de asemenea, noi nu credem în așa ceva.Dar asta nu înseamnă că suntem părinții perfecți, nu. Nu judec, nu spun că așa ceva este anormal, pur și simplu asta este convingerea noastră că cei mici nu au ce căuta pe device-uri.Evident, este la îndemâna părintelui, este foarte ok pentru liniștea ta atunci când ești la un restaurant sau când te întâlnești cu niște prieteni și vrei să ai parte de anumite momente de liniște, cel mai simplu este să îi dai copilului un telefon sau o tabletă. La noi nu există așa ceva”

, a declarat Radu Vâlcan, pentru Playtech.ro.

Programul de odihnă al copiilor este extrem de important pentru Adela și Radu. Pentru a le forma o rutină, cei doi au renunțat la ieșirile în oraș cum obișnuiau să facă pe vremea în care nu aveau responsabilități.

Eu țin, de exemplu, foarte mult la somn, copiii noștri se culcă foarte devreme, cred că ei se dezvoltă în acest sens, să doarmă devreme. Somnul este cel mai important, motiv pentru care noi nu prea ieșim în oraș, evităm ieșirile în oraș chiar cu prieteni sau la evenimente.

Acum este o excepție. Preferăm să stăm acasă cu cei mici, să-i culcăm devreme, dar, repet, este o alegere, avem prieteni extrem de buni, apropiați, care aplică alte reguli, nu judecăm, fiecare pe principiul său”, a mai spus Radu Vâlcan.