Adelina Gavrilă a fost operată cu succes. Viaţa sa a atârnat de un fir de aţă, şansele de supravieţuire erau de 20%

Triplusaltista Adelina Gavrilă a trecut cu brio dificilul examen al naşterii, câştigând o luptă cu o complicaţie rară şi, deseori fatală.

02 aug. 2018, 15:42
Adelina Gavrilă a fost operată cu succes. Viaţa sa a atârnat de un fir de aţă, şansele de supravieţuire erau de 20%

Adelina e bine! Acum sunt 4 în familie. Gata cu emoţiile! Mulţumim tuturor care au încurajat donarea de sânge, mulţumim celor care au donat sânge, mulţumim tuturor celor care au încurajat-o pe Adelina! Mulţumim echipei medicale care a depus un efort extraordinar pentru reuşita acestei intervenţii. Doamne, îţi mulţumesc!„, a făcut anunţul Rodica Tudor Mateescu, recordmena naţională a României în proba care a consacrat-o şi pe mai tânăra sa colegă.

Citeşte şi Rugbyştii de la CSM Bucureşti au donat sânge pentru Adelina Gavrilă. Fosta atletă se zbate între viaţă şi moarte

Adelina Gavrilă a fost diagnosticată cu placentă Previa Percreta. Mai exact, placenta s-a întins în organism şi s-a lipit de organe. Naşterea a fost urmată de o operaţie complicată şi de durată, care a necesitat cantităţi mari de sânge.

Atletismul românesc, dar şi colegi din alte ramuri s-au mobilizat pentru a asigura necesarul de sânge pentru operaţia Adelinei Gavrilă, în vârstă de 40 de ani, de trei ori finalistă la Campionatul Mondial de atletism în sală, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial U20 din 1996, locul 5 în finala Europeanului din 2010, de trei ori participantă la Jocurile Olimpice şi de zece ori campioană naţională.