Adevărata poveste a Atlantidei: Epecuen, oraşul care a STAT SUB APĂ 25 de ani GALERIE FOTO

Epecuen este un fost oraş din Argentina. El a fost pierdut acum 25 de ani în apele lagunei cu acelaşi nume. Astăzi, după ce apa sărată s-a retras, au ieşit la suprafaţă ruinele unei localităţi care în urmă cu câteva decenii era plină de viaţă. Cu toate acestea, el a rămas în ochii foştilor locuitori drept singurul loc căruia pot să îi spună „acasă”.

18 mart. 2013, 21:36

În trecut, oraşul era plin de turişti, fiind considerat una dintre cele mai importante staţiuni balneo-climaterice din Argentina, situat la sud de capitala ţării, Buenos Aires. În urmă cu aproape trei decenii, apa sărata din lagună a început să crească, fapt care a obligat locuitorii să părăsească zona, potrivit Daily News.

Citeşte şi Peruri 88, oraşul viitorului: Clădiri înalte de 400 de metri, cu parc pe acoperiş FOTO

10 noiembrie 1985 este ziua tragică în care Epecuen a dispărut de pe hartă, în urma unor ploi torenţiale care au spart digurile de protecţie. O zonă de peste 550 de kilometri pătraţi a fost scufundată la 10 metri sub nivelul mării.

Citeşte şi Oraş acoperit de SPUMA MĂRII. Imagini INCREDIBILE VIDEO

În prezent, nivelul apei a scăzut, ceea ce a dus la reapariţia clădirilor, toate îmbrăcate într-o crustă de argintiu, aproape de poveste, o poveste tristă. Aproximativ 1.500 de oameni au fost nevoiţi să lase totul în urmă şi să fugă din faţa potopului. Astăzi, urmele acestei tragedii sunt vizibile. De la motoare de maşină lăsate în stradă, la paturi ruginite de apă, fiecare lucru aminteşte omenirii că un întreg oraş poate să dispără într-o singură noapte.

Citeşte şi Descoperire incredibilă: Cercetătorii cred că este vorba despre ruinele Atlantidei

„Aveam o mulţime de câini şi pisici, dar au fugit cu câteva zile înainte de inundaţie şi nu i-am mai văzut de atunci. Cred că animalele au simţit că o să vină apa”, a declarat Norma Berg, o fostă localnică în vârstă de 48 de ani, care a locuit în oraş până în momentul în care familia ei a fost obligată să plece.

Citeşte şi Hashima, cel dezolant oraş din lume. Vezi cum arată „Battleship Island” GALERIE FOTO