Adevăratul motiv pentru care Florin Călinescu a spus „adio” ProTV-ului: „A fost strâns cu ușa. Conducerea postului a spus clar”

Florin Călinescu a încetat colaborarea cu Pro TV, iar motivul a ieșit în sfârșit la iveală. Postul de televiziune l-a constrâns să facă o alegere dificilă.

08 aug. 2021, 08:51
Adevăratul motiv pentru care Florin Călinescu a spus „adio” ProTV-ului: „A fost strâns cu ușa. Conducerea postului a spus clar”

Florin Călinescu, una dintre vedetele incontestabile ale Pro TV-ului, a anunțat recent că întrerupe colaborarea cu postul de televiziune și mulți au speculat că motivul ar fi fost de ordin financiar.

Actorul și-a surprins fanii când a făcut anunțul pe rețelele de socializare, însă acesta nu a dat prea multe detalii cu privire la ceea ce a produs ruptura de postul de televiziune care l-a consacrat.

Unul dintre apropiații lui Florin Călinescu a rupt tăcerea cu privire la acest subiect și a dezvăluit pentru CanCan că adevăratul motiv al rupturii a fost unul politic. Vedeta este Președinte al Partidului Verde, o funcție politică care nu îi permite din punct de vedere legal să aibă și o emisiune TV.

“Totul a fost politic. El este președinte al Partidului Verde, iar Pro TV i-a transmis încă din sezonul trecut să renunțe la funcție, dacă vrea să mai continue ca jurat la ‘Românii au talent’. Chiar și CNA recomandă, clar, ca persoanele care au emisiuni la TV să nu aibă funcții politice. Până acum, el și Pro TV au mers pe burtă, cum se spune. Luna trecută, conducerea postului s-a spus, însă, clar: ori noi, ori lumea politică. Strâns cu ușa, Călinescu le-a transmis că alege, în continuare, să rămână în funcția de președinte al partidului. Așa că s-a ajuns la ruperea contractului, pentru că nu poți fi și formator de opinie și să ocupi și funcție într-un partid”, a declarat un apropiat al lui Florin Călinescu.

Florin Călinescu spune adio Pro TV-ului: El nu se mai uită la câteva mii de euro

Chiar dacă Florin Călinescu a renunțat la salariul pe care-l încasa de la Pro TV, actorul trăiește de multă vreme din afacerile pe care le are, motiv pentru care a și ales calea politicii.

“Nu a fost vorba de salariu. Păi cine crede că Florin Călinescu, după zeci de ani de televiziune, mai depinde acum de salariu, greșește amarnic. El a ajuns la un stadiu în care nu se mai uită la câteva mii de euro. El nu trăiește din salarii, ci din afacerile pe care le are. Tocmai din acest motiv a și preferat să rămână în politică”, a mai precizat apropiatul actorului pentru CanCan.