Adevărul despre majorarea pensiilor din 2023. Violeta Alexandru, fostul ministru al Muncii, a făcut lumină în acest caz

Potrivit fostului ministru al Muncii Violeta Alexandru, veștile nu sunt deloc bune în ceea ce privește majorarea pensiilor.

02 nov. 2022, 17:25
Adevărul despre majorarea pensiilor din 2023. Violeta Alexandru, fostul ministru al Muncii, a făcut lumină în acest caz

Violeta Alexandru, fostul ministru al Muncii, în prezent deputat al Forței Dreapta, a făcut dezvăluiri cu privire la majorarea pensiilor în România. Aceasta a mărturisit că pensiile vor crește cu 11% începând cu 2023.  Fostul ministru spune că social-democrații nu își doresc să majoreze acest procent.

Marcel Ciolacu a spus că pensiile vor fi majorate cu 40%, dar Violeta Alexandru a declarat în cadrul unei emisiuni TV că afirmația liderului PSD nu poate fi una credibilă.

„Mi se pare incredibil tupeul lui Marcel Ciolacu, cel care spunea că trebuie să crească pensiile cu 40% imediat, imediat cum vine PSD la guvernare- și care PSD văd acum că își face un calcul, ia în considerare și procentul de 14% pe care Guvernul l-a făcut în 2020, sub conducerea lui Ludovic Orban, le ia și pe acelea în considerare și le pune tot în contul PSD, povestește cum ar mai fi de crescut cu 10%-11%”.

Citește și: Deputatul PSD Adrian Solomon, atac suburban la Violeta Alexandru în Parlament: „Las’ că ştiu eu cum îl pupai pe piticul Boc în…”

Violeta Alexandru consideră că PSD nu va majora pensiile cu un procent mai mare de 10%-11%, deoarece social-democrații nu vor ca pensiile să crească foarte mult în timp ce la conducerea Guvernului este un membru PNL. PSD vrea ca majorarea pensiilor să aibă loc abia în 2024.

Fostul ministru acuză PSD de cinism, considerând că aceștia ignoră nevoile bătrânilor de mai bine de un an și faptul că aceștia sunt în pragul disperării.

„Ăsta este PSD, ăsta este PSD, un munte de cinism și de ipocrizie. Niciodată nu le-a păsat de pensionari. Ținta lor este exclusiv o creștere care nici măcar nu e corectă pentru cei care au muncit toată viața”, a mai declarat deputatul.

Din punctul de vedere al fostului ministru, pensiile ar trebui să crească cu 18%-19%, potrivit substantial.ro.

Citește și: Marcel Ciolacu, veste proastă pentru vârstnici: Deja ne ducem la un efort bugetar de 16,5 miliarde, pentru mărirea pensiilor la 15%