Adevărul despre păr

Potrivit cutumelor societatii actuale modul in care iti tii parul depinde gust, moda sau pur si simplu este o problema cosmetica. Insa in timpul razboiului din Vietnam s-a descoperit un lucru tinut departe de ochii publicului. La inceputul anilor 90, Sally (pentru a i se pastra anonimatul a fost utilizat un nume diferit) era maritata cu un psiholog ce lucra cu fost combatanti din Vietnam. Cei mai multi dintre acestea veterani suferea de tulburare de stres post traumatica.

25 ian. 2017, 21:40
Adevărul despre păr

„Imi amintesc clar o noapte in care sotul meu s-a intors acasa avand in brate in dosar foarte gros. In el se aflau sute de pagini de studii realizate la cererea Guvernului. Sotul meu era socat de informatiile continute acolo. Ceea ce a citit acolo i-a schimbat viata in totalitate. Din acel moment, barbatul conservator cu care m-am maritat si-a lasat parul si barba sa creasca, fara sa le mai tunda vreodata. Mai mult, seful spitalului in care lucra n-a avut nimic impotriva, desi era o institutie militara, iar exemplul sau a fost urmat si de ceilalti barbati care lucrau acolo”, a povestit Sally.

Potrivit documentelor, in timpul razboiului din Vietnam, Departamentul de Stat a trimis in secret oameni in rezervatiile de amerindieni sa caute si sa recruteze tineri cercetasi care sa se poata misca pe furis prin teren accidentat. Scopul lor era sa gaseasca barbati cu abilitati aproape supranaturale in descoperirea urmelor. Inainte de a fi trimisi in razboi, tinerii au fost supusi unor teste vizate de experti in supravietuire.

Cei mai talentati dintre tinerii indieni au fost selectionati insa indiferent de cat de bune erau rezultatele obtinute in rezervatie, acestea pareau ca se evapora odata ce barbatii au fost inrolati in armata.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.