Adevărul din spatele scandalului de la Spitalul Universitar. Cine trage sforile pentru un nou manager

Publicat: Miercuri, 29 Ianuarie 2020 14:40 // Actualizat: Miercuri, 29 Ianuarie 2020 14:40 // Sursa: romaniatv.net

Victor Costache, Ministrul Sănătăţii, a avut o intervenţie televizată şi a declarat că va trimite Corpul de Control al ministrului la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, după apariţia unor imagini în care – conform „legendei” prezentate opiniei publice - este vărsat „sânge contaminat”, plus alte deşeuri infecţioase, într-o chiuvetă a spitalului.

 

Ministrul Sănătăţii a spus că situaţia va fi analizată „cu severitate” şi a avertizat, apoi, că „măsurile vor fi foarte dure”. „Imaginile sunt şocante. Mâine vom trimite Corpul de control, dar măsurile vor fi dure. Trebuie respectate procedurile. Trebuie să vedem ce s-a întîmplat la Spitalul Universitar de s-a ajuns la astfel de derapaje. Este cu atât mai şocant cu cât doamna manager este medic pe Terapie Intensivă. Nu putem exclude şi alte derapaje. Nu au voie să facă asta (n.red. – să arunce sânge în chiuvetă). Trebuie să respecte procedurile şi vom analiza cu severitate situaţia de la Spitalul Universitar", a declarat Victor Costache, ministrul Sănătăţii, la Digi24.

Spectacolul mediatic bine pus la punct – cu atât mai mult cu cât, potrivit unor surse medicale, sintagma „sânge contaminat" nu este justificată - a fost iniţiat de deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a declarat că „sângele contaminat" ajunge din chiuvetă în canalizare, ceea ce poate fi un pericol uriaş pentru populaţie.

Totul ar putea părea o adevărată luptă pentru normalitate în sistemul medical şi pentru protejarea permanentă a tuturor cetăţenilor, numai căinteresele - meschine, de altfel – sunt altele, funcţionând, departe de privirile indiscrete, o adevărată „tovărăşie”. Firşte, cineva trebuie să tragă şi sforile, iar „păpuşarul din umbră de la Sănătate” este chiar deputatul USR Emanuel Ungureanu. 

În culisele acestui asediu care vizează Spitalul Universitar din Bucureşti se desfăşoară, pas cu pas, un scenariu care vizează, de fapt şi de drept, eliminarea actualei conduceri a spitalului şi numirea în pole-position a medicului Gheorghe Iana.

Acestuia i s-au adus mai multe acuzaţii, de-a lungul timpului, iar numirea sa la conducerea Spitalului Universitar ar însemna, fireşte, o poartă larg deschisă către bugetul uriaş al spitalului care a devenit un adevărat punct de atracţie pentru personajele din „Tovărăşie”. Alături de Gheorghe Iana, în „schemă” este inclus şi fostul director al Spitalului Universitar de Urgenţă Cătălin Cârstoiu, nimeni altul decât finul lui Traian Băsescu, iar „tovărăşia” coordonată de Emanuel Ungureanu funcţionează ca un angrenaj bine uns.

Mai multe detalii, pe gandul.info

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Emanuel Ungureanu Gheorghe Iana Manager Spital Universitar Spitalul Universitar USR
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8026
RON
24 Feb
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H