Adeverința de vaccinare, disponibilă în format electronic. De unde poate fi descărcată

Adeverința de vaccinare împotriva COVID va fi disponibilă și în format electronic, aceasta poate fi descărcată din Registrul electronic național al vaccinărilor. Anunțul a fost făcut de Valeriu Gheorghiță.

09 mart. 2021, 15:16
Adeverința de vaccinare, disponibilă în format electronic. De unde poate fi descărcată

Adeverința de vaccinare, disponibilă în format electronic. Aceasta poate fi descărcată de persoanele care s-au vaccinat cu ambele doze, direct din Registurl electronic național al vaccinărilor.

”Fiecare persoană care a fost vaccinată cu cele două doze să poată să-și descarce adeverința de vaccinare, în format electronic, direct din Registrul electronic național al vaccinărilor. Practic, persoana vaccinată își introduce câteva date de siguranță și poate să își descarce această adeverință”, a anunțat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID din România.

Citește și: O tânără de 18 ani a murit de COVID! Crește numărul infectărilor în România

Astfel, adeverința de vaccinare se poate obține accesând linkul adulti.renv.ro, unde utilizatorul trebuie să apese pe butonul „OBȚINEȚI ADEVERINȚA ELECTRONICĂ DE VACCINARE”, după care se va deschide o notă de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal, cu care doritorul trebuie să fie de acord în josul paginii, pentru a fi trimis la pagina de autentificare cu CNP și număr de telefon. Veți primi un cod de siguranță prin SMS, apoi va fi disponibilă și adeverința de vaccinare, conform DIGI24.

Judeţele unde persoanele din etapa a III-a se pot programa la vaccinul antiCOVID

Valeriu Gheorghiţă a venit cu un nou anunţ important depsre campania de vaccinare. Coordonatorul a enumerat localităţile în care persoanele din etapa a III-a se pot programa pentru imunizare.

”Un al doilea element important pe care aş vrea să îl prezinzt este legat de deschiderea posibilităţii de programare a persoanelor din etapa a treia pentru judeţele care au municipii cu rate de incidenţă de cumulare a cazurilor mai mare de 4,5. Vă prezint care sunt aceste municipii: Judeţul Alba-Municipiul Alba-Iulia, Timiş-Timişoara, Braşov, Maramureş-Baia Mare, Zalău, Cluj, Giurgiu, Petroşani. Aici va fi posibilă programarea pentru persoanele din etapa a III-a.

Citește și: Noi centre de vaccinare anti-COVID, deschise începând de săptămâna viitoare. Care dintre vaccinuri va fi disponibil

În etapa a treia există o categorie de subpriotirizări şi fiecare persoană prgoramată va vedea categoria. Vor mai fin deschise în următoarele zile, în acese municipii, centre noi de vaccinare unde vom distribui vaccinul de la AstraZeneca. Numărul de centre e varibil în funcţie de spaţiile disponibile şi despre resursa umană pe care fiecare centru o are la dispoziţie.”,a spus Valeriu Gheroghiţă.