Adina Vălean: Autostrada Comarnic-Braşov ar putea fi finanţată din fondul de redresare economică Next Generation EU

Publicat: Vineri, 26 Iunie 2020 13:43 // Actualizat: Vineri, 26 Iunie 2020 13:43 // Sursa: romaniatv.net

Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi, spune că Autostrada Comarnic-Braşov ar putea fi finanţată din fondul de redresare economică Next Generation EU. România ar putea să acceseze până la 31,2 miliarde de euro nerambursabili.

Foto: facebook.com

"Trebuie văzut dacă nu cumva domnul ministru al Transporturilor are o altă o idee privind finanţarea pentru că, sigur, sunt multe posibilităţi. Depinde cum gândeşte. Eu cred că transporturile ar putea fi unul din marii beneficiari pentru aceşti bani din redresare. Ar putea să înceapă Comarnic - Braşov din aceşti bani", a afirmat Adina Vălean, la dezbaterea online "Upgrade Romania - Investiţiile, motorul de pornire a economiei", răspunzând unei întrebări în acest sens.

Comisarul european a explicat că, în premieră, Comisia Europeană se împrumută în numele Uniunii pentru o sumă de 750 de miliarde de euro "pe care să le punem într-un fond de redresare economică numit Next Generation EU".

"Din cei 750 de miliarde de euro, România ar putea să ajungă să acceseze până la 31,2 miliarde de euro nerambursabili. Pentru a accesa aceşti bani, România trebuie să depună până în aprilie 2021 la Comisia Europeană un plan naţional de investiţii pentru redresare economică", a explicat Vălean.

Potrivit acesteia, cei 750 de miliarde de euro ar fi disponibili rapid.

"Fondurile s-ar acorda celor interesaţi foarte repede, atât sub formă de granturi, cât şi sub formă de împrumuturi, pentru că ce avem ca intenţie este ca tot ceea ce vom pune la dispoziţie financiar s-o facem încă de la începutul perioadei, imediat să descărcăm un volum de bani în economie, asta ajutând redresarea şi nevoile de lichiditate şi de capital existente în momentul de faţă. Vorbeam de aceşti 750 de miliarde de euro care vin ca o inovaţie în bugetul Uniunii Europene, la care desigur că se adaugă bugetul multianual de 1,1 trilioane de euro şi din care disponibilizăm sumele cele mai mari la începutul perioadei financiare", a adăugat comisarul european pentru transporturi. 

Citeşte şi Bode, pe şantierul Autostrăzii Comarnic-Braşov: Lucrările vor fi finalizate şi tronsonul va fi dat în trafic cu 10 luni mai devreme

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Adina Vălean autostrada Comarnic-Braşov fonduri europene
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8397
RON
07 Jul
noapte 15 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H