Adjunctul Poliţiei Capitalei, schimbat din functia de coordonator al combaterii COVID, după ce a fost prins la restaurant. Anunţul ministrului de Interne

Ministrul de Interne Lucian Bode a anunțat că Radu Gavriș a fost schimbat din functia de coordonator al combaterii COVID. De asemenea, el a anunțat că va verifica cum au apărut imaginile de vineri seară în spațiul public.

25 ian. 2021, 10:16
Adjunctul Poliţiei Capitalei, schimbat din functia de coordonator al combaterii COVID, după ce a fost prins la restaurant. Anunţul ministrului de Interne

„Poliţia Română a dispus cercetarea prealabilă a ofiţerului de poliţie care se afla la momentul respectiv în incinta respectivului restaurant, pentru a observa dacă este sau nu vinovat de nerespectarea prevederilor legale care decurg din statutul de poliţist. Am dispus înlocuirea ofiţerului, care avea şi adjunctul Poliţiei Capitalei, din funcţia de coordonator al luptei împotriva COVID. Nu de alta, dar am văzut că domnul poliţist se lupta cu această pandemie din interior şi nu aş vrea să îi dăm această posibilitate”, a anunțat ministrul Lucian Bode, la Antena 3.

De asemenea, ministrul Bode a declarat că va solicita astăzi lămuriri cu privire la cum au ajuns în spațiul public informațiile și imaginile de la activitatea de vineri, fără să și le asume nimeni. Funcția lui Radu Gavriș va fi preluată de Bogdan Berechet.

Anterior, ministrul de Interne scrisese pe Facebook: „Toleranță zero față de nerespectarea Legii! (…) Așa cum am menționat și cu alte ocazii, vreau să vă asigur că sunt hotărât să nu tolerez nicio abatere de la Lege, indiferent de numele sau calitatea persoanelor care sunt implicate în astfel de cazuri. Nimeni, indiferent de statutul său social, nu este mai presus de Lege! Totodată, vreau să subliniez că, atâta timp cât voi deține mandatul de ministru al Afacerilor Interne, mă voi implica cu toate forțele mele pentru ca imaginea structurilor din MAI, fie că vorbim de polițiști, jandarmi, pompieri sau polițiști de frontieră, să reflecte calitățile și adevărata valoare a personalului”.

Un număr de 27 de persoane, între care și adjunctul Poliţiei Capitalei, Radu Gavris, au fost găsite de polițiști în restaurantul Hanul lui Manuc, încălcând astfel restricțiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19. Printre clienți se află și o persoană care trebuia să fie în carantină, în județul Călărași. Polițiștii au amendat 25 de clienți, dar și pe reprezentanții localului.

La data de 22 ianuarie 2021, în jurul orei 19:15, polițiștii din București au depistat, în spațiul închis al unui restaurant din Centrul Vechi al municipiului București, 27 de persoane. În urmă verificărilor efectuate, s-a constatat că una dintre persoanele depistate figura carantinată în județul Călărași, din data de 16 ianuarie 2021, astfel că polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor„, a transmis, sâmbătă dimineață, Poliția Română, într-un comunicat de presă în care sunt prezentate acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19 făcute în ultimele 24 de ore.