Administraţia Obama ezită să dea informaţii privind eliminarea dronelor

Publicat: Miercuri, 24 Februarie 2016 11:28 // Actualizat: Miercuri, 24 Februarie 2016 11:28 // Sursa: romaniatv.net

Administrația Obama rămâne, în pofida promisiunilor făcute, opacă în ceea ce privește eliminarea dronelor de către SUA, indică un raport elaborat de grupul de reflecție Stimson Center, de la Washington.

'Nu a existat practic niciun progres' pentru ameliorarea transparenței despre aceste lovituri vizând jihadiști din Al-Qaida, din gruparea Stat Islamic sau alte formațiuni extremiste, relevă raportul citat.

Documentul mai arată că administrația americană nu furnizează nicio informație care ar permite o viziune de ansamblu asupra numărului și bilanțului loviturilor aeriene — inclusiv victimele civile — cu drone, într-o țară sau alta și, drept rezultat, este imposibil de măsurat eficiența și utilitatea acestor lovituri.

Raportul subliniază că administrația americană nu și-a respectat angajamentul de a desfășura o anchetă detaliată după decesul, în ianuarie 2015, a doi ostatici occidentali, Warren Weinstein și Giovanni Lo Porto, într-un atac cu dronă la frontiera afgano-pakistaneză.

Citeşte şi Italia, LIBER la DRONE. Aparatele fără pilot vor decola din Sicilia şi vor urmări toate mişcările jihadiştilor

Publicarea acestui raport survine la scurt timp după ce Italia a autorizat folosirea de către SUA a bazei militare de la Sigonella, în Sicilia, pentru a desfășura lovituri aeriene contra pozițiilor din Libia ale grupării Stat Islamic.

Conform aceluiași raport, baze de drone americane sunt găzduite în mai multe țări din întreaga lume, printre care Afganistan, Djibouti, Etiopia, Kuweit, Niger, Filipine, Arabia Saudită, Turcia și Emiratele Arabe Unite.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 feb 14:16
...ce privește eliminarea dronelor de către SUA, indică un raport elaborat de grupul de reflecție Stimson Center, de la Washington. Citește mai departe… ...
24 feb 11:49
... Administrația Obama rămâne, în pofida promisiunilor făcute, opacă în...
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H