Administraţia Prezidenţială explică cât de des se consultă Klaus Iohannis cu Dacian Cioloş

Consilierul prezidenţial Dan Mihalache a declarat, într-un interviu la România TV, că şeful statului Klaus Iohannis se consultă săptămânal cu premierul Dacian Cioloş.

23 dec. 2015, 18:58
Administraţia Prezidenţială explică cât de des se consultă Klaus Iohannis cu Dacian Cioloş

S-a instituţionalizat (ca preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş să se consulte – n.r.) odată pe săptămână, lunea. Cred că este normal ca preşedintele şi premierul să se vadă odată pe săptămână. Nu cred că nici mai mult, nici mai puţin nu ar fi indicat„, a declarat Dan Mihalache.

Consilierul lui Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, la România TV despre Guvernul lui Dacian Cioloş, despre care a spus că a fost „o soluţie de avarie, generată de tragedia de la clubul Colectiv”. Mai mult, a mărturisit Mihalache, guvernul de tehnocraţi nu este acel guvern despre care şeful statului vorbea în campania electorală din 2015.

Guvernul Cioloş a fost o solutie de avarie, generata de tragedia de la Colectiv si de nemultumirea sociala pe care tragedia a generat-o. Dar nu tragedia in sine. Tragedia de la Colectiv a fost ca un factor detonator al unei nemultumiri sociale agregate, care viza un anumit mod de a face politica, coruptia, coruptia din sistemele politice si administrativ si atunci, pentru a elibera un pic din presiunea sociala care se crease si care risca sa derapeze, s-a conturat solutia unui guvern de tehnocrati.

Sa tinem bine minte. Partidele, fie PNL, fie PSD, nu au propus o solutie politica. Singurii care au insistat in consultarile de la Cotroceni pe o solutie politica au fost cei de la ALDE. Partidele nu au propus o solutie politica si au agreata aceasta solutie a unui guvern de tehnocrati. Nu este, cred, acel guvern de care presedintele vorbea in campania electorala. Noi fiind legati de dreapta, de PNL, ne dorim un guvern politic al dreptei, dar dupa alegeri si prin alegeri„, a spus Dan Mihalache.

CITEŞTE ŞI: Consilier prezidenţial, despre VICTOR PONTA: Un premier cu probleme în justiţie, o VULNERABILITATE pentru România VIDEO