Administratorii de bloc trebuie să informeze regulat locatarii cu privire la cheltuielile asociaţiei

Administratorii de bloc trebuie să informeze trimestrial, în scris sau prin e-mail, proprietarii apartamentelor din bloc despre cheltuielile, încasările, veniturile şi plăţile efectuate de asociaţie.

12 feb. 2015, 12:44
Administratorii de bloc trebuie să informeze regulat locatarii cu privire la cheltuielile asociaţiei

Proiectul de lege care stabileşte acest aspect a fost iniţiat de parlamentari din PNL şi PSD şi a fost adoptat, miercuri, cu 286 voturi „pentru” şi niciun vot împotrivă, de Camera Deputaţilor.

Proiectul de lege completează Legea nr.230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, în sensul stabilirii unei noi atribuţii în sarcina administratorilor de imobile, potrivit căreia aceştia au obligaţia de a informa, trimestrial, proprietarii din cadrul asociaţiei de care răspund, referitor la situaţia financiară cu privire la toate elementele de cheltuieli, venituri, încasări şi plăţi aferente asociaţiei de proprietari.

Administratorii pot să informeze proprietarii prin e-mail sau în scris despre situaţia plăţilor facturilor, a conturilor bancare, dobânzilor, plăţilor salariale, restanţele la facturi sau situaţia lucrărilor angajate.

Iniţiatorii spun că proiectul ar rezolva situaţiile a mii de acţiuni în instanţă care au ca obiect recuperarea prejudiciilor aduse de administratorii de blocuri care au folosit banii locatarilor în interes personal, iar locatarii au fost în situaţia de a achita de mai multe ori sumele aferente întreţinerii sau au suportat consecinţele opririi furnizării apei potabile sau căldurii deşi şi-au plătit dările.