ADMITERE 2022 în MApN, SRI şi Jandarmerie: Aproape 900 de locuri, scoase la concurs la instituţiile de învăţământ din MApN, SRI şi Jandarmeria Română

Aproximativ 200 de locuri alocate Ministerului Afacerilor Interne au fost scoase la concurs la instituţiile de învăţământ din structura Ministerului Apărării Naţionale şi la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, pentru sesiunea iulie-august, a informat MAI. De asemenea, 1.250 de tineri "se luptă" pentru a ocupa unul dintre cele 700 de locuri în cadrul școlilor militare de subofițeri.
Filip Stan
08 apr. 2022, 16:19
ADMITERE 2022 în MApN, SRI şi Jandarmerie: Aproape 900 de locuri, scoase la concurs la instituţiile de învăţământ din MApN, SRI şi Jandarmeria Română

Persoanele interesate de o carieră de ofiţer în Ministerul Afacerilor Interne pot opta pentru cele 130 de locuri scoase la concurs în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” din Bucureşti, precum şi în cadrul a şapte instituţii de învăţământ superior ale Ministerului Apărării Naţionale: Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” Bucureşti, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” Bucureşti, Institutul Medico-Militar – Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov şi Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa, a transmis MAI.

Printre specializările unităţilor de învăţământ ale MApN se numără: logistică, echipamente şi sisteme electronice militare, comunicaţii pentru apărare şi securitate, echipamente şi sisteme electronice militare, electronică-radioelectronică de aviaţie, medicină generală, management aeronautic, managementul traficului aerian-meteorologie, studii de securitate şi informaţii.

Totodată, 65 de locuri alocate MAI au fost scoase la concurs în cadrul a cinci instituţii de învăţământ postliceal ale MApN: Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică Sibiu, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc, Şcoala Militară de Maiştri Militari ai Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa şi Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri de Logistică „Gheorghe Lazăr” Chitila.

Astfel, cei care doresc să aplice pentru locurile MAI din cadrul şcolilor postliceale ale MApN pot opta pentru mai multe specializări, printre care: echipament de apărare chimică, bacteriologică, radiologică şi nucleară (CBRN), tehnică de informaţii, administrare sisteme/reţele de comunicaţii/informatică, operare şi mentenanţă echipamente informatice, administrare securitate sisteme/reţele de comunicaţii/informatică, electromecanică şi automatizare de bord aviaţie, comunicaţii navale şi observare semnalizare, motoare şi instalaţii electrice navale.

Recrutarea candidaţilor se realizează de structurile de resurse umane cu sarcini de recrutare, aflate în unităţile din subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi de structurile de resurse umane cu sarcini de recrutare din aparatul central al inspectoratelor generale, potrivit organizării administrativ-teritoriale, în raport de oferta educaţională prevăzută la instituţiile de învăţământ care şcolarizează personal în beneficiul MAI şi de domiciliul/reşedinţa înscrise în cartea de identitate al candidatului.

Recrutarea candidaţilor pentru locurile MAI la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale se realizează de toate unităţile cu sarcini de recrutare, precum şi de către Inspectoratul General de Aviaţie al MAI.

De asemenea, pentru Institutul Medico-Militar, recrutările se efectuează de toate instituţiile menţionate anterior, dar şi de către structura de resurse umane a Direcţiei Medicale din MAI.

Recrutarea candidaţilor pentru admiterea la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” se realizează de structura de resurse umane a Inspectoratului General de Aviaţie al MAI şi de unităţile teritoriale ale Inspectoratului General al Jandarmeriei Române cu sarcini de recrutare, iar pentru Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” se realizează de unităţile teritoriale ale Inspectoratului General al Poliţiei Române cu sarcini de recrutare.

Până la data de 20 mai, candidaţii care întrunesc condiţiile şi criteriile prevăzute de legislaţia în vigoare vor completa cererea-tip de înscriere la concursul de admitere, pe care o pot descărca de pe site-ul MAI şi pe care o pot depune la unităţile MAI de recrutare din judeţul de domiciliu, se menţionează în comunicat.

Evaluarea psihologică a candidaţilor se realizează de specialişti din cadrul unităţilor de recrutare, potrivit planificării întocmite de către structurile cu atribuţii de recrutare.

Proba de evaluare a performanţei fizice se va susţine la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, în perioada 1-6 iulie, potrivit unei planificări care va fi adusă la cunoştinţă candidaţilor în timp util, prin postarea acesteia pe site-ul MAI la secţiunea Carieră/Instituţii de învăţământ/Formare profesională. În vederea susţinerii acestei probe, candidaţii vor avea asupra lor cartea de identitate/paşaportul.

Ulterior promovării probei de evaluare a performanţei fizice, candidaţii MAI la instituţiile de învăţământ ale MApN şi Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” din Bucureşti se înscriu la instituţiile pentru care au optat şi pentru care au întocmit dosar de recrutare, prezentând documentele solicitate de organizatori şi continuă procedura de admitere conform graficelor/ calendarelor stabilite de acestea prin metodologiile/regulamentele proprii.

Tematica şi bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaţilor şi planificarea probelor de concurs se regăsesc pe site-ul oficial al fiecărei instituţii de învăţământ.

Candidaţii pot opta pentru mai multe instituţii de învăţământ în funcţie de data stabilită pentru susţinerea probelor de cunoştinţe/ graficele de admitere, situaţie în care se întocmesc dosare distincte de recrutare.

Admitere 2022. 1250 de candidați vor susţine examenul scris în vederea admiterii la Școlile Militare de Subofițeri de Jandarmi

După ce au fost declarați admiși la proba sportivă, 1.250 de tineri „se luptă” pentru a ocupa unul dintre cele 700 de locuri în cadrul școlilor militare de subofițeri.

Examenul, de tip grilă, se va desfășura simultan în 42 de centre regionale, iar candidații vor trebui să răspundă unui număr de 90 de întrebări.

Un stagiu de pregătire durează un an, perioadă în care elevii vor beneficia de cazare și masă în cadrul instituţiilor de învățământ postliceale ale Jandarmeriei Române, precum și de celelalte facilități ale acestora (baze sportive, săli internet etc.).

La finalul perioadei de studiu, în urma promovării examenelor de absolvire, viitorii subofiţeri vor fi repartizați să îşi desfășoare activitatea în unităţile Jandarmeriei.

DailyBusiness
Concediile medicale, sub lupă. Ministerul Sănătății investighează posibile abuzuri sistemice: Nu mai accept să plătim vacanțe inventate
Spynews
Bacalaureat 2025. Rezultatele finale din sesiunea de vară au fost publicate. Vezi ce notă ai luat la fiecare probă
Bzi.ro
Câţi bani a luat David Popovici pentru cele trei medalii câștigate la Europenele U23? Suma este dezamăgitoare!
Fanatik.ro
Pe urmele panterei negre scăpate de bulgari. Ce spune primarul din Prundu, locul de unde s-a dat alarma: ”Am fost și eu acolo. Le-am zis cetățenilor să evite locul”
Capital.ro
Se taie din banii de pensie. Pensionarii achită până la 400 de lei către stat. Anunț de la Casa Națională de Pensii
Playtech.ro
Cine oferă cel mai ieftin curent? Lista furnizorilor cu prețuri sub 1,5 lei/KWh, valabilă în 2025
DailyBusiness
Ministrul Muncii: „Fără excepții!” Sporul pentru condiții vătămătoare, plafonat la 300 de lei pentru toți angajații din sectorul public
Adevarul
„Are demisia mea pe masă”. Ministrul Daniel David a cerut să nu fie daţi afară oameni din educaţie şi cercetare
wowbiz.ro
WOWbiz EXCLUSIV: Irina Columbeanu a sosit ÎN MARE SECRET în România! Avem primele imagini de la aeroport
Spynews
Andreea. Amelia. Teodora. Numele primelor trei ispite feminine, din sezonul 9, Insula Iubirii, care începe din 21 iulie, la Antena 1!
Spynews
Tatăl lui Nicușor Dan a murit! Doliu în familia președintelui României
Evz.ro
Digitalizarea lovește birocrația. Semnătura electronică ne scapă de cel mai mare coșmar
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
Gigi Becali şi-a făcut apariția cu mare stil la nunta fiicei lui Gică Hagi! Cum a arătat miliardarul de la FCSB
kanald.ro
Sebastian, un băiat de doar 12 ani, s-a stins din viață după o provocare de pe TikTok. Mesajul sfâșietor al părinților: „Vă rugăm, vorbiți cu copiii voștri”
Cancan.ro
Tsunami de caniculă în toată România. Pe ce dată revin temperaturile la normal, potrivit meteorologilor Accuweather
Playsport.ro
Semnele de pe ecranul telefonului tău pot arăta că ești spionat. Microfonul sau camera...
Capital.ro
Decizie pentru românii care schimbă buletinul. Anunț oficial pentru cei care au nevoie de o nouă carte de identitate
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Milionarul a petrecut noaptea cu o blondă, înainte să anunțe despărțirea de soție. S-a aflat cine e misterioasa femeie
stirilekanald.ro
VIDEO Filmul tragediei din Vâlcea, în care Eduard și George au ars de vii într-un accident groaznic, la doar 23 și 24 de ani! Erau urmăriți ca în filme de polițiști
Mihai Leu, în continuare în stare gravă! Mesajul transmis de Institutul Clinic Fundeni
MediaFlux
Pensionarii primesc 679 de lei pe lună. Anunț al Casei Naționale de Pensii
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Arborii exotici au prins rădăcini și la noi. Fructul minune bogat în vitamina C care s-a aclimatizat perfect și aduce profit fermierilor