Admitere 2024: facultăţi unde eşti admis doar cu dosar. Nu contează nota de la Bac

Admiterea la facultate a devenit o formalitate la multe universități, în special la cele private. Chiar și cu o notă de 6,00 la Bacalaureat, șansele de a deveni student sunt foarte mari. Este important să fii student, deoarece diplomele pot influența pozitiv grila de salarizare, mai ales în instituțiile de stat.
Filip Stan
06 iul. 2024, 08:34
Admitere 2024: facultăţi unde eşti admis doar cu dosar. Nu contează nota de la Bac
Admitere 2024: facultăţi unde eşti admis doar cu dosar. Nu contează nota de la Bac

Admitere 2024. În prezent, există multe facultăți unde admiterea se face simplu, pe baza dosarului. Nota de la Bacalaureat nu contează atât de mult, mai ales în cazul universităților private. Acestea includ discipline umaniste precum:drept, sociologie, jurnalism, psihologie afaceri internaționale, administrație, turism, geografie, transmite Newsweek.

La universitățile private, admiterea se face pe baza mediilor de la bacalaureat.

Citeşte şi: EVALUARE NAȚIONALĂ 2024. Topul școlilor generale, al colegiilor naționale și liceelor din Capitală în funcție de notele obținute la Evaluarea Națională

Pe de altă parte, la facultățile de stat de top, admiterea se face pe bază de examen. De exemplu, la Facultatea de Drept din București, unde sunt aproape 300 de locuri fără taxă, anul trecut au fost cinci candidați pe un loc. Cei care nu au reușit să intre pe locurile subvenționate au avut șansa de a se înscrie pe cele 300 de locuri cu taxă, în funcție de notele de la concurs.

Universități private: admiterea pe baza dosarului

La Universitatea Titu Maiorescu, admiterea la programele de licență se face pe baza dosarului. Media generală la concursul de admitere se calculează astfel: media aritmetică între media generală obținută la examenul de bacalaureat și nota obținută la proba scrisă de limba română din cadrul examenului de Bacalaureat. Viitorii studenți trebuie doar să plătească taxele și să depună documentele necesare, cum ar fi copia după buletin și diploma de bacalaureat.

La Universitatea Ecologică, admiterea este și mai simplă. Ai nevoie doar de diploma de bacalaureat. Admiterea la studiile de licență, fie la învățământul cu frecvență sau cu frecvență redusă, se face pe baza mediei obținute la examenul de bacalaureat. Taxele anuale sunt între 4.000 și 5.000 de lei.

La Universitatea Titulescu, admiterea se face fără examen. Nota de admitere se calculează astfel: media aritmetică între media generală obținută la examenul de Bacalaureat și nota obținută la proba scrisă de limba română din cadrul examenului de bacalaureat. Taxa anuală este de aproximativ 1.000 de euro.

Citeşte şi: Schimbările anunțate de Ministerul Educației pentru elevii care intră la liceu în anul școlar 2025 – 2026

Practicm la majoritatea universităților private, te poți înscrie la mai multe facultăți simultan. Astfel, dacă nu ai intrat la Drept, poți aplica la Administrație, Sociologie sau Psihologie. Numărul mare de facultăți umaniste și locuri cu taxă face aproape imposibil să nu fii admis dacă ai luat bacalaureatul. Acest lucru este deosebit de relevant în contextul în care numărul celor care iau bacalaureatul s-a înjumătățit în ultimii 15 ani.

Spynews
Artistul din top 10 YouTube România care renunță la muzică în plină glorie. Ce motive are să nu mai pună mâna pe microfon
Bzi.ro
Oana Roman, la plajă, într-o rochie scurtă! Cum a putut să se afișeze la 48 de ani!
Fanatik.ro
Ingredientul ieftin pe care e bine să-l pui în cafea. Îi dă un gust deosebit și e bun pentru sănătate. Costă doar 3.75 de lei
Capital.ro
Interzis pentru șoferii cu diesel. Trebuie să lase mașina la intrarea în oraș. Legea e lege
Playtech.ro
Fiica lui Cristi Boureanu, apariție de INFARCT! Ioana e piesă la 23 de ani
DailyBusiness
Șoferii trebuie să știe! Medicamentele pentru această boală comună îi pot lăsa fără permisul de conducere
Adevarul
Turiștii, terorizați de marea de alge de pe litoral. „Acolo unde au curățat, valurile aduc din nou cantități mari de alge” VIDEO
Spynews
Ema Oprișan de la Insula Iubirii închide gurile celor care îl critică pe soțul ei, Răzvan Kovacs! Ce relație are bărbatul cu fiul ei: „Îl iubește necondiționat”
Spynews
Cine sunt câștigătorii de la Mireasa, sezonul 9. Au primit marele premiu în valoare de 40.000 de euro
Evz.ro
Armele care au bântuit omenirea. Cinci dintre cele mai mortale
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Lili Sandu, fosta iubită a lui Bogdan Stelea, e strălucitoare la 45 de ani, într-un costum de baie alb și transparent!
wowbiz.ro
Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”
Cancan.ro
Donald Trump a fost împuşcat! Tentativă de asasinat! Ce s-a întâmplat cu atacatorul
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
De la 1 ianuarie 2026 intră în vigoare Ro-Proprietatea: Ministrul Finanțelor ”Prin sistemul informatic vor fi furnizate valorile de piață ale proprietăților.”
Capital.ro
Adio, doamnă! Un doctor genial s-a stins din viață. Milioane de oameni o știu de la TV
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ce mai face femeia care i-a băgat în depresie pe Marius Niculae și Adrian Mititelu jr.
stirilekanald.ro
A uitat că e în timpul programului și a mers la întâlnire! Un jandarm a fost prins în timp ce se săruta cu o minoră, chiar de fostul iubit al acesteia
substantial.ro
Mahmoud Abbas consideră Israelul și SUA responsabile pentru atacurile din Gaza, criticând în același timp Hamas
MediaFlux
Românii care nu au cotizat 15 ani până la 1 septembrie 2024 NU primesc pensie! Cine beneficiază de cei 2.000 de lei