ADMITERE ASE 2018. Un nou motiv pentru elevi să aleagă ASE: studenţii pot trece anul şi cu note mai mici de 5!

Publicat: Joi, 12 Iulie 2018 19:54 // Actualizat: Joi, 12 Iulie 2018 19:54 // Sursa: romaniatv.net

După ce a scos examenul de admitere de câţiva ani, conducerea Academiei de Studii Economice Bucureşti a mai luat o decizie inedită: studenţii de la ASE pot să treacă anul şi cu note mai mici de 5, doar dacă au rezultate bune la activitatea de la seminar.

Studenţii din cadrul Universității de Business care şcolarizează 20.500 de studenţi, pot lua note mai mici de 5 la examenul final şi să promoveze examenul dacă au o notă destul de mare la seminar (astfel încât media celor două note să fie de cel puţin cinci).

"Până acum, studenţii erau obligaţi să ia minimum nota cinci în examenul final pentru a nu rămâne restaţieri, dar, de anul viitor, nota de la examenul final se va aduna cu cea de la seminar, iar dacă nota finală este cinci, studenţii promovează materiile respective", a spus Dragoş Stoica, preşedintele senatului studenţesc al ASE, la interviurile  ZF Live.

El a adăugat că această măsură a fost luată deoarece ASE consideră că munca depusă pe parcursul unui semestru, de către studenţi trebuie să fie luată în considerare. În plus, această modificare în ceea ce priveşte examinarea studenţilor îi motivează pe aceştia să să fie activi în timpul anului.

„Am analizat opiniile studenţilor, dar şi ale profesorilor, şi am decis să nu anulăm munca studenţilor pe 14 săptămâni cu un singur examen. Validând activitatea din timpul anului stimulăm studenţii", a adăugat Dragoş Stoica.

Astfel, studenţii care sunt activi pe parcursul seminariilor, dar care la examenul final au primit note sub cinci, pot promova examenul dacă media dintre cele două note (n.red. nota de seminar adunată cu nota de la examenul final) este cinci sau peste cinci.

„Seminarul poate să aibă o importanţă între 30-50%, iar examenul final între 50-70%. Doar că cele două note obţinute, adunate trebuie să dea cinci sau peste cinci. Începând cu anul următor va intra în vigoare această nouă metodă de notare".

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
admitere ASE 2018 ASE Dragoş Stoica note ASE studenţi ASE ZF live
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7383
RON
16 Feb
noapte -1 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H