Admitere ASE 2023. Aproape 5000 de candidaţi în plus faţă de 2022. Ce specializări sunt mai căutate

Peste 10.000 de candidaţi s-au înscris în acest an la programele universitare de licenţă din cadrul uneia dintre facultăţile Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

17 iul. 2023, 13:58
Admitere ASE 2023. Aproape 5000 de candidaţi în plus faţă de 2022. Ce specializări sunt mai căutate

Admitere ASE 2023. „Peste 11% dintre absolvenţii de colegii şi licee la nivel naţional au ales Academia de Studii Economice din Bucureşti. Academia de Studii Economice din Bucureşti a încheiat perioada de înscrieri din cadrul concursului de Admitere iulie 2023 cu peste 10.000 de candidaţi înscrişi la programele universitare de licenţă. Astfel, la învăţământul cu frecvenţă s-au înscris 8954 candidaţi români, UE, SEE şi locuri speciale (8533 în 2022) şi 407 români de pretutindeni, iar la învăţământul la distanţă şi cu frecvenţă redusă – 951 candidaţi (688 în 2022)”, se arată într-un comunicat al ASE transmis, luni, AGERPRES.

Academia de Studii Economice din Bucureşti arată că a înregistrat anul acesta un total de 39.163 de opţiuni, cu 4.449 mai mult decât anul precedent.

ADMITERE 2023. Facultatea din România vânată de elevii cu note mari la Bac. Record de înscrieri la Automatică în 2023
Pentru Admiterea iulie 2023, ASE a avut o ofertă de şcolarizare generoasă – peste 7.000 de locuri, aproape jumătate fiind finanţate de la bugetul de stat. Candidaţii au avut posibilitatea să opteze pentru unul sau mai multe dintre cele 35 de programe universitare de licenţă, cu predare în limbile română, engleză, franceză sau germană – 25 de programe pentru forma de învăţământ cu frecvenţă şi 10 programe la distanţă şi cu frecvenţă redusă. Concursul de admitere la Licenţă este în plină desfăşurare, precizează sursa citată.

În această perioadă, ASE transmite că demarează concursul de admitere pentru programele universitare de Masterat, la care candidaţii se vor înscrie în perioada 20-24 iulie.

Admitere ASE 2023. Facultăţile Academiei de Studii Economice din Bucureşti sunt:

*Administrarea afacerilor, cu predare în limbi străine (engleză, franceză, germană);
*Administraţie şi Management Public; Business şi Turism; Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică;
*Contabilitate şi Informatică de Gestiune; Drept; Economie Agroalimentară şi a Mediului;
*Economie Teoretică şi Aplicată; Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori;
*Management; Marketing;
*Relaţii Economice Internaţionale.

Admitere ASE 2023. Bucharest Business School desfăşoară în această perioadă admiterea pentru programele de masterat de tip MBA: programul MBA Româno-francez INDE şi programul MBA Româno-canadian. Pentru programele MBA desfăşurate la Bucharest Business School (BBS), Academia de Studii Economice din Bucureşti a primit oficial acreditarea din partea Association of MBAs (AMBA), cea mai importantă autoritate mondială în domeniul educaţiei post-universitare în afaceri, devenind astfel prima şi singura universitate din România acreditată AMBA.

ADMITERE UMF Carol Davila 2023. Record de candidaţi la Medicină, 15.000 de lei pentru un loc cu taxă
„Facultăţile noastre, prin programele de licenţă masterat, doctorat, sunt în strânsă corelare cu dinamica realităţii. Urmărim, prin tot ce facem, să fim în armonie cu cerinţele de pe piaţa muncii de astăzi şi cu ceea ce estimăm că vor căuta angajatorii în perioadele următoare. Nu putem să fim şi nici nu suntem izolaţi în spaţiile universităţii; rămânem o universitate deschisă către societate. Oamenii pe care îi formăm pentru mâine trebuie să aibă valori puternice si pregătire profesională de top. Numai aşa vor avea viitorul pe care îl visează şi merită din plin.” a declarat prof. univ. dr. Nicolae Istudor, rectorul ASE, citat în comunicat.