Admitere Barou 2014: Examenul de admitere în profesia de avocat s-a modificat. Vezi schimările

Admitere Barou 2014: Examenul de admitere in profesia de avocat, care are loc in 15 septembrie, se va desfasura in acest an dupa noi reguli. Potrivit unei Hotarari a Uniunii Nationale a Barourilor, publicate recent pe site-ul institutiei, candidatii vor trebui sa sustina o singura proba pentru a intra in Barou, si nu mai multe, cum se intampla pana acum.

06 iun. 2014, 07:46
Admitere Barou 2014: Examenul de admitere în profesia de avocat s-a modificat. Vezi schimările

Admitere Barou 2014: Conform documentului, in sesiunea septembrie 2014, se modifica modalitatea de examinare a candidatilor la examenul  de primire in profesie pentru dobandirea calitatii de avocat stagiar si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice, scrie avocatnet.ro.

Citeşte şi ADMITERE FACULTATE 2014 Universitatea Bucureşti: Eseu motivaţional, examen scris şi media de la BAC

Mai exact, examenul va consta intr-o singura proba – un test grila de 100 de intrebari, care vizeaza cinci materii:

organizarea si exercitarea profesiei de avocat;drept civil;drept procesual civil;drept penal;drept procesual penal.

Potrivit UNBR, intrebarile din testul grila pot avea unul sau doua raspunsuri corecte, iar pentru fiecare intrebare corect solutionata, se va acorda un punct.

Reglementarile stabilesc ca vor fi declarati admisi candidatii care obtin in total cel putin 70 de puncte, dar care reusesc sa adune si punctajul minim pentru fiecare disciplina de examen, acesta urmand sa fie stabilit in perioada urmatoare.

Citeşte şi Un avocat din Baroul Bucureşti prins în flagrant cu 10.000 de euro, reţinut de DNA

Inscrierile la examen se fac in primele doua saptamani din august

Examenul de admitere in profesia de avocat are loc in 15 septembrie si se va desfasura prin Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor.

Inscrierile la examenul de admitere in Barou se fac in perioada 1 -18 august august, iar candidatii trebuie sa depuna la secretariatul baroului la care urmeaza sa-si desfasoare activitatea in cazul in care vor fi declarati admisi, un dosar care cuprinde:

-cererea de inscriere la examenul de admitere in profesie

-certificatul de nastere, in copie certificata pentru conformitate;

-actul de identitate, in copie;

-diploma de licenta sau numai adeverinta de absolvire a examenului de licenta pentru candidatii care au sustinut licenta in anul universitar 2014

-dovada de plata a taxei de inscriere la examen, in original – anul acesta este de 800 de lei;

-certificatul de cazier judiciar, eliberat cu cel mult 15 zile inainte de data depunerii cererii;

-certificat privind starea de sanatate a candidatului, incluzand si o evaluare psihiatrica (documentul poate fi emis de catre orice medic generalist, respectiv specialist psihiatru);

-certificat eliberat de baroul competent in care solicitantul a mai fost inscris in profesie, care sa ateste cauzele incetarii calitatii de avocat ori, daca este cazul, motivele respingerii unei cereri anterioare de primire in profesie.