ADMITERE FACULTATE 2014: Academia de Studii Economice a schimbat modul de admitere

Academia de Studii Economice din Bucureşti nu va mai organiza examen de admitere la sesiunea din iulie 2014, potrivit noii metodologii de admitere. În plus, candidaţii vor intra la facultate pe baza mediei de la Bacalaureatul din 2014.

20 nov. 2013, 08:27
ADMITERE FACULTATE 2014: Academia de Studii Economice a schimbat modul de admitere

În 2012, Academia de Studii Europene a reintrodus examenul de admitere pentru studiile de licenţă cu frecvenţă de la majoritatea facultăţilor, iar din acest motiv, concurenţa la admitere, în 2013, nu a mai la fel de mare ca în anii anteriori.   

Acum, conducerea ASE a decis să revină la vechea formă de admitere, pe baza mediei de la Bacalaureat. Astfel, ierarhizarea candidaţilor se va face în funcţie de media de la Bacalaureat şi în ordinea opţiunilor prezentate de candidat în fişa de înscriere.

Un candidat poate fi admis la o singură facultate, la un singur program de studii şi la o singură formă de finanţare, indiferent de numărul opţiunilor sale. În cazul în care există mai mulţi candidaţi cu media generală de admitere egală cu cea a ultimului loc repartizat la buget sau la taxă, aceştia sunt repartizaţi în funcţie de media anilor de liceu şi de nota obţinută la limba şi literatura română de la Bacalaureat.

Citeşte şi: SCHIMBĂRI radicale în învăţământ privind ADMITEREA LA LICEU şi ÎNSCRIEREA LA GRĂDINIŢĂ