ADMITERE FACULTATE 2015: Ce locuri sunt libere la Iaşi

ADMITERE FACULTATE 2015: De luni au început admiterile la trei instituţii de învăţământ superior din Iaşi.

08 sept. 2015, 04:27
ADMITERE FACULTATE 2015: Ce locuri sunt libere la Iaşi
ADMITERE FACULTATE 2015: Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ are cea mai lungă perioadă de admitere stabilită pentru toamnă: de ieri şi până pe 25 septembrie. Aici sunt pregătite pentru studiile de licenţă 452 de locuri la buget: 70 la Ingineria Chimică şi Protecţia Mediului, 108 la Construcţii şi Instalaţii, 56 la Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, 58 la Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului, 71 la Ştiinţă şi Ingineria Materialelor şi 89 la Textile-Pielărie şi Management Industrial. În prima zi de înscrieri s-au depus deja 56 de dosare, cele mai multe dintre ele fiind depuse la Textile, în număr de 18. UTI a mai pregătit şi un număr de locuri la taxă, de 381, pe care speră să le poată acoperi într-un procent cât mai mare pentru a-şi spori resursele financiare din taxele de studiu ale studenţilor. Cele mai multe locuri la taxă sunt la Ingineria Chimică şi Protecţia Mediului, în număr de 98, fiind deja cinci înscrişi la această facultate pe parcursul zilei de ieri.
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ are deschise admiterile pentru licenţă şi master tot de la începutul acestei săptămâni şi vor dura până pe 11 septembrie. Există un număr de doar 19 locuri bugetate, cu tot cu locurile pentru rromi şi pentru tinerii din Republica Moldova, în timp ce pentru taxă, USAMV are pregătite un număr de 217 locuri. Cele mai multe dintre acestea din urmă se află la Facultatea de Agricultură, 84, iar dintre specializările acesteia cele mai multe sunt la Ingineria produselor alimentare, 40.
 
Timp de trei zile sunt deschise admiterile şi la Universitatea „Al.I. Cuza“, acestea urmând a se încheia pe 9 septembrie, atât la licenţă cât şi la master. Reprezentanţii Universităţii au precizat că selecţia candidaţilor şi afişarea rezultatelor se vor face până pe 12 septembrie. Imaginea de ansamblu în cazul UAIC este că numărul mare de candidaţi la admiterea din vară s-a remarcat şi în ocuparea locurilor, fiind doar 295 rămase libere la buget la licenţă şi 280 la buget la master. În ceea ce priveşte primul ciclu Bologna, oferta Universităţii pentru admiterea din toamnă este de 295 de locuri la licenţă, 943 la taxă şi 160 de ID, ultimele fiind integral la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor.