Admitere facultate 2015: Criteriile după care tinerii îşi aleg facultatea

Pentru tinerii şi părinţii din România, dintre elementele de succes profesional specifice unei universităţi, cel mai important este ca "studenţii săi să aibă şanse mari să se angajeze imediat după absolvire", se arată într-un studiu realizat de D&D Reasearch.

07 iul. 2015, 16:31
Admitere facultate 2015: Criteriile după care tinerii îşi aleg facultatea

„Brandul începe să fie din ce în ce mai prezent în ecuaţia deciziei de alegere a universităţii. Tinerii iau în calcul brandul instituţiei, dar şi brandul personal al cadrelor didactice. În ceea ce priveşte eficienţa unei Universităţi, cel mai important criteriu este capacitatea sa directă de a permite absolventului său să se angajeze cât mai rapid”, a declarat Dan Petre Phd – Partner, Business Developer D&D Research, potrivit adevarul.ro.

Din punct de vedere al parametrilor logistici, cel mai important este „să ofere burse de studii / locuri fără taxă”, urmat de disponibilatea unui campus modern, care pune la dispoziţie cele mai noi calculatoare şi tehnologii şi burse de studii şi internshipuri în străinătate.

În ceea ce priveşte resursele umane, în alegerea unei universităţi primează ca instituţia de învăţământ superior „să aibă profesori renumiţi pe domeniile lor de cunoaştere„.

CITEŞTE ŞI: Facultăţi căutate de angajatori. Specializările care îţi cresc şansele de angajare