Admitere la Academia de Poliţie 2021. Probele sportive au început luni. Care sunt regulile pentru angajaţi

Pe 16 august a început susținerea probei eliminatorii de verificare a performanței fizice. Proba este susținută de candidați în centrele zonale de selecție.
Alina Costache
16 aug. 2021, 16:19
Admitere la Academia de Poliţie 2021. Probele sportive au început luni. Care sunt regulile pentru angajaţi

Admitere la Academia de Poliţie 2021. Începând cu acest an sunt înscriși peste 3.500 de candidați, pentru cele 655 de locuri la buget.

Admitere la Academia de Poliţie 2021. Probele sportive au început luni

Sunt 2.530 candidați înscriși pe cele 430 de locuri de la ordine și siguranță publică, la specialitățile poliție, poliție de frontieră, jandarmi, penitenciare și alți 294 pe cele 50 de locuri la frecvență redusă. La programul Drept sunt 530 de candidați pe 125 de locuri.

Admitere Academia de Poliție 2021: Luni, 16 august începe susținerea probei eliminatorii de verificare a performanței fizice. Proba este susținută de candidați în centrele zonale de selecție. Anul acesta, sunt înscriși peste 3.500 de candidați, pentru cele 655 de locuri la buget.

Sunt 2.530 candidați înscriși pe cele 430 de locuri de la ordine și siguranță publică, la specialitățile poliție, poliție de frontieră, jandarmi, penitenciare și alți 294 pe cele 50 de locuri la frecvență redusă.

La programul Drept sunt 530 de candidați pe 125 de locuri. La Facultatea de Pompieri, sunt 223 candidați pe 48 de locuri la instalații de construcții.

Vezi LISTA candidaților înscriși admitere Academia de Poliție 2021. Proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice

Candidații pentru susținerea probei eliminatorii de evaluare a performanței fizice se vor prezenta la sediul Academiei sau în locațiile stabilite cu o oră înainte de ora prevăzută în graficul de desfășurare a probei respective.

Candidatul va avea asupra lui ținuta sportivă completă în vederea susținerii probei.

Pentru acces, este necesară prezentarea Cehstionarului pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 completat cu excepția secțiunilor Temperatură și Dată/Semnătură.

La utilizarea porții de termoscanare existentă la intrarea în unitate, dacă temperatura înregistrată depășește 37,3 grade Celsius, candidatului nu i se va permite accesul.

Este obligatorie purtarea măștii de protecție tip medical, astfel încât să acopere nasul și gura, atât în spațiile închise, cât și în cele deschise. Candidatul se va asigura că are o mască de protecție de tip medical de rezervă. Nu este permis accesul cu măști din bumbac sau alte materiale textile. Viziera nu dispensează de purtarea măștii.

Pe durata deplasării în interiorul unității, se vor respecta circuitele stabilite și toate regulile de distanțare socială.

Evaluarea performanței fizice a candidaților constă în parcurgerea, în întregime, a traseului practic-aplicativ și a elementelor care îl compun (12 obstacole), prin abordarea obligatorie a tuturor obstacolelor, în ordinea stabilită. În situațiile expres precizate în conținutul prezentei anexe, parcurgerea unui obstacol în alt mod decât cel descris duce la penalizarea candidatului cu 3 (trei) secunde/obstacol sau eliminarea din concurs și declararea acestuia„nepromovat”.

După finalizarea probei, penalizările acumulate sunt consemnate în borderoul de concurs și adunate la timpul realizat (cronometrat), rezultând astfel timpul final. Este declarat „promovat” candidatul care finalizează proba și îndeplinește baremul minim (timpul final) de 3’20”

Abandonul, accidentarea, neîndeplinirea baremului minim sau ieșirea de pe traseul marcat duce la eliminarea candidatului din concurs și declararea acestuia „nepromovat”.

Trecerea de la alergare la mers a candidaților nu se consideră abandon. Pe timpul parcurgerii traseului practic-aplicativ, atunci când integritatea fizică a candidatului sau a evaluatorului de traseu sunt puse în pericol ori când candidatul doboară obstacolele, elementele componente ale acestora sau elementele de marcare ale traseului, evaluatorul de traseu intervine și oprește candidatul declarându-l pe acesta „Nepromovat”.

Proba se execută în ținută sportivă decentă, adecvată condițiilor specifice oferite de o sală de sport (pantofi de sport, tricou, pantaloni scurți sau trening).

Indiferent de cauze/motive, pe timpul și după susținerea probei nu se admit reexaminări sau repetări ale parcurgerii traseului practic-aplicativ sau ale obstacolelor din componența acestuia sau vizionări ale casetelor prin care se asigură înregistrarea audio – video a concursului.

Citeşte şi: Academia de Poliţie a rămas fără acreditare, din cauza plagiatelor
 

DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Am ales ordinea și nu haosul. România trebuie să aibă un președinte care are deja o majoritate parlamentară”
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
LIVE UPDATE Alegeri prezidențiale 2025, turul 1: Prezența la vot în timp real, sondaje, rezultate vot, exit poll, incidente. Patru persoane duse la spital, direct din secţia de votare
Capital.ro
Călin Georgescu a făcut marele anunț chiar în ziua alegerilor. Decizia luată de fostul candidat: Sunt aici pentru a recunoaște
Playtech.ro
Cât de mult crește consumul de combustibil dacă mergi cu geamurile deschise. Diferențele reale la viteze mari
DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Adevarul
Cum a evoluat apetența românilor pentru vot în 35 ani de democrație. În 2025, cel mai mare număr de secții în diaspora
wowbiz.ro
Măriuca, fetița luată în plasament de Luminița Anghel, ar fi devenit mamă la 17 ani! David Pușcaș a rămas șocat când a aflat: „Eu nu pot să cred! Ultima dată când am văzut-o era un copil”
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Greșeala care te lasă fără bani de vacanță. Se întâmplă la aeroport
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Un iubit primar din Timiș a murit! Ce spun oamenii despre el: „Un om cu un suflet enorm”
Cancan.ro
Zamfirița din Brașov s-a mutat în Italia și, într-o zi, s-a trezit cu Papa Francisc la ușă. Ce i-a cerut și câți bani i-a dat suveranul pontif
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
S-a pus taxă suplimentară. Vei plăti pentru fiecare kilogram în plus. În aceste locuri nu poți achita online
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
George Simion aruncă bomba: Am votat cu Călin Georgescu!
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Exit-poll alegeri prezidențiale 2025. Cine va fi președintele României?
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Generalul cu cea mai mare pensie din MApN. Câștigă mai mult decât Nicolae Ciucă sau președintele interimar Ilie Bolojan