ADMITERE LICEE MILITARE 2023. Concurenţă mare, sunt doar 816 locuri la nivel naţional

Elevii de clasa a VIII-a care isi doresc o cariera in Armata Romana se pot inscrie in invatamantul liceal militar. Inscrierile au inceput deja si se deruleaza pana la data de 24 martie 2023.

31 ian. 2023, 12:49
ADMITERE LICEE MILITARE 2023. Concurenţă mare, sunt doar 816 locuri la nivel naţional

ADMITERE LICEE MILITARE 2023. Au început înscrierile pentru instituțiile militare de învățământ liceal pentru anul de învățământ 2023-2024.

Inscrierile se fac ONLINE, la https://www.recrutaremapn.ro/signupform.php sau mergand personal, la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar al judetului/sectorului in care domiciliezi.

ADMITERE LICEE MILITARE 2023. Există 5 colegii naționale militare, pentru care au fost alocate 816 de locuri:

–          Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza – 168 de locuri;

–          Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia – 168 de locuri;

–          Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc – 168 de locuri;

–          Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova – 168 de locuri;

–          Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” , Constanța – 144 de locuri.

Criterii specifice de recrutare (înscriere):

–          vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2023 (anul desfășurării concursului de admitere);

–          absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale – ultima etapă a concursului de admitere.

STRUCTURĂ AN ŞCOLAR. Aberaţia maximă, vacanţa de Paşte nu cuprinde nici Paştele ortodox, nici pe cel catolic

Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar.

Termenul limită de înscriere este de 24 martie 2023 orele 16:00.

ADMITERE LICEE MILITARE 2023. Ordinea etapelor pe care le veți parcurge este următoarea:

1. Înscriere – se execută pe platforma destinată înscrierilor online a candidaților în rețeaua INTERNET – www.recrutaremapn.ro  (prin crearea conturilor de utilizator, introducerea datelor personale, încărcarea documentelor personale în format JPG sau PDF și transmiterea lor către biroul informare – recrutare) sau la sediul biroului informare – recrutare până la data de 24 martie 2023;

2. Selecție – în cadrul Centrului zonal de selecție și orientare Câmpulung Moldovenesc – în perioada 06 februarie – 11 aprilie 2023;

Selecția constă în probe psihologice și fizice ( acestea sunt prezentate detaliat pe pagina de facebook a Centrului militar județean Botoșani )

Candidații declarați ”Admis” în urma susținerii probelor de selecție vor efectua examinarea medicală.

3. Vizita medicală – Spitalul Militar Clinic de Urgență Iași – în perioada 20 februarie -13 aprilie 2023;

4. Finalizarea dosarului de candidat – numai după parcurgerea tuturor etapelor anterioare – la sediul biroului informare-recrutare – până la data de 28 aprilie 2023;

5. Prezentarea la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” – Câmpulung Moldovenesc – în data de 18 mai 2023;

6. Susținerea testului de verificare a cunoștințelor la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” – Câmpulung Moldovenesc – în data de 19 mai 2023;

ADMITERE LICEE MILITARE 2023. Chiar dacă foarte mulți tineri consideră că mai este suficient timp până la admiterea din anul 2023, recomand celor interesați să ne viziteze cât mai curând la sediul biroului informare recrutare al Centrului Militar Județean Botoșani, situat în strada Sucevei, nr. 2, în zilele lucrătoare de luni, miercuri, joi, vineri între 08.00-16.00, și marți între orele 10.00-18.00 iar informațiile suplimentare se pot obține la telefoanele 0231-518 086, 0231-512495, 0231-512850, int. 104, 106, pentru a se informa din timp privind criteriile ce trebuie îndeplinite dar și etapele ce trebuie urmate până la examenul propriu-zis.

Ministerul Educaţiei a aprobat calendarul simulărilor pentru Evaluarea Naţională 2023 şi Bacalaureat

Detalii suplimentare se găsesc și pe internet, pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naționale, la adresa www.mapn.ro , www.recrutare.mapn.ro.

Conditii si criterii de recrutare si selectie

– cetatenie romana si domiciliu stabil in Romania;
– varsta de cel mult 16 ani impliniti in anul desfasurarii concursului de admitere;
– absolvirea invatamantului secundar inferior sau ciclul gimnazial sau dovedirea absolvirii acestuia, pana la data clasificarii finale – ultima etapa a concursului de admitere;
– existenta avizelor „Admis” la selectie si „Apt” la examinarea medicala.

Atentie! Nu pot fi inscrisi candidatii care sunt absolventi ai clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere in anii precedenti si au fost inmatriculati intr-o unitate de invatamant, in invatamantul liceal sau profesional.

Admitere liceu militar 2023

Candidatii declarati „Admis” si „Apt” la probele de selectie sustin o proba eliminatorie, sub forma unui test grila de verificare a cunostintelor la disciplinele limba si literatura romana si matematica, iar notele obtinute se iau in considerare la calculul mediei finale de admitere.
Informatii complete despre admitere se obtin de pe website-urile liceelor militare.
Optiunile candidatilor care au fost declarati “Admis” in prima etapa si au participat la evaluarea nationala, sunt introduse in aplicatia informatica a Ministerului Educatiei Nationale, in vederea ierarhizarii si repartizarii candidatilor in liceele militare.
Admiterea se face prin repartizare computerizata la nivel national, in ordinea descrescatoare a mediilor finale de admitere, in functie de optiuni si de numarul de locuri din fiecare liceu militar.
Pe timpul celor patru ani de studiu, liceul militar asigura:
1. pregatirea stiintifica si umanista generala a elevilor;
2. dezvoltarea si diversificarea competentelor-cheie specifice profilului militar si specializarii matematica-informatica, in paralel cu specializarea militara primara;
3. familiarizarea cu mediul militar si cu traditiile armatei romane;
4. orientarea profesionala competenta a absolventilor pentru ca acestia sa urmeze o cariera militara de succes;
5. identificarea, dezvoltarea si punerea in valoare a calitatilor personale ale fiecarui elev.
Studiile au durata de 4 ani (clasele IX-XII) si se finalizeaza cu obtinerea diplomei de bacalaureat si participarea la concursurile de admitere in institutiile de invatamant superior militar sau inmatricularea in invatamantul postliceal militar de formare a maistrilor militari.
Pe toata durata pregatirii in liceele militare, elevii beneficiaza de scolarizare, cazare, masa, echipament, transport dus-intors pe perioada vacantelor, asistenta medicala gratuite.