ADMITERE LICEU 2016. Vezi unde poţi să găseşti rezultatele după REPARTIZAREA COMPUTERIZATĂ, potrivit EDU.RO

ADMITERE LICEU 2016, REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2016. Emoţii mari pentru elevii care au susţinut anul acesta examenul de bacalaureat. Marţi s-a făcut repartizarea computerizată în invatamantul liceal de stat. .În perioada 21-29 iulie, părinţii şi elevii pot depune dosarele de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

19 iul. 2016, 13:22
ADMITERE LICEU 2016. Vezi unde poţi să găseşti rezultatele după REPARTIZAREA COMPUTERIZATĂ, potrivit EDU.RO

ADMITERE LICEU 2016, REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2016. În perioada 8-12 iulie absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora au completat opţiunile în fişele de înscriere. Repartizarea se face ordonând candidații în județul respectiv descrescător, după medii, încercându-se plasarea fiecărui candidat, începând de la cel cu media cea mai mare până la cel cu media cea mai mică, la una din opțiunile exprimate.

VEZI AICI REZULTATE ADMITERE LICEU 2016

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a publicat, pe http://admitere.edu.ro, rezultatele primei etape a repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor de clasa a VIII-a. Astfel, dintre cei 119.578 de elevi care au completat fişe de înscriere, au fost repartizaţi 118.661 (99,2%) de elevi, conform uneia dintre opţiunile exprimate. Dintre aceştia, 70.692 (51,48%) de elevi au ales filiera teoretică, iar 47.969 de elevi au optat pentru filiera tehnologică. Numărul total de opţiuni selectate de către candidaţi a fost de 1.792.870, ceea ce conduce la o medie de 15 opţiuni/elev.

971 de elevi nu au putut fi repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în a doua etapă a repartizării, programată în data de 28 iulie.

Primele 10 licee la nivel naţional, în funcţie de cele mai mari medii de admitere, sunt următoarele:

Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti: 9,56 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere

Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti: 9,56 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere

Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti: 9,54 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere

Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Bucureşti: 9,49 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanţa: 9,47 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere

Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Bucureşti: 9,42 – ultima medie de admitere, 9,96 – prima medie de admitere

Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanţa: 9,32 – ultima medie de admitere, 9,99 – prima medie de admitere

Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timişoara: 9,31 – ultima medie de admitere, 9,98 – prima medie de admitere

Colegiul Naţional din Iaşi: 9,27 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere

Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova: 9,19 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere

În etapele premergătoare repartizării computerizate, au fost admişi în învăţământul liceal de stat, conform reglementărilor în vigoare, 17.699 de elevi în învăţământul profesional, 11.923 de elevi la specializări vocaţionale (dintre care 479 de elevi în învăţământul militar), 1.571 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor romi şi 660 de elevi în învăţământul special.

Ordonarea candidaților se face descrescător după mai multe criterii: media de admitere, media de evaluare națională, media generală de absolvire a claselor V-VIII, nota obținută la proba de limbă și litaratură română din cadrul evaluării naționale, nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale și nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, susținută conform prevederilor Art. 10, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale.

ADMITERE LICEU 2016, REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2016. Pentru candidații din seriile precedente anului 2010, evaluarea națională se înlocuiește cu tezele cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a pentru elevii din seriile 2008 și 2009, respectiv cu testele naționale pentru elevii din seriile 2004-2007.

  • media la evaluarea națională se înlocuiește cu media la tezele cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a (seria 2008 și 2009), respectiv cu media obţinută la testele naționale (seria 2004-2007)
  • nota obținută la proba de limba și literatura română din cadrul evaluării naționale se înlocuiește cu media notelor la proba de limba și literatura română din cadrul tezelor cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a (seria 2008 și 2009), respectiv cu nota la proba de limba și literatura română din cadrul testelor naționale (seria 2004-2007)
  • nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale se înlocuiește cu media notelor la proba de matematică din cadrul tezelor cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a (seria 2008 și 2009), respectiv cu nota la proba de matematică din cadrul testelor naționale (seria 2004-2007)
  • nota obținută la proba de limba maternă din cadrul evaluării naționale se înlocuiește cu media notelor la proba de limba maternă din cadrul tezelor cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a (seria 2008 și 2009), respectiv cu nota la proba de limba maternă din cadrul testelor naționale (seria 2004-2007)

 

EN= media obținută la evaluarea națională susținută în clasa a VIII-a, (pentru absolvenții de până în anul 2003 inclusiv media de la examenul de capacitate, pentru absolvenții din perioada 2004-2007 media de la testele naționale, pentru absolvenții din 2008 și 2009 media la tezele cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a)
ABS= media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
MA= media de admitere.

ADMITERE LICEU 2016, REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2016. Când se ajunge la un candidat, se caută în lista sa de opțiuni prima opțiune validă la care există locuri libere. Ordinea opțiunilor de pe fișă este prin urmare semnificativă, prima opțiune exprimată este luată în considerare înaintea celorlalte opțiuni.

Exemplu: se verifică prima opțiune a candidatului curent; în cazul în care opțiunea este validă și mai există locuri la această opțiune, este considerat admis la această opțiune și se trece la următorul candidat; altfel se verifică a doua opțiune de pe fișă, etc.

ADMITERE LICEU 2016, REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2016. O opțiune este invalidă dacă: codul opțiunii alese de candidat nu există sau opțiunea aleasă necesită dată proba la limba maternă sau modernă şi candidatul nu a susținut-o.

ADMITERE LICEU 2016, REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2016. În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere și va trebui să participe la o sesiune ulterioară organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune.

ADMITERE LICEU 2016, REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2016. Situația poate apare în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni, opțiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alți candidați care au medii mai mari.

ADMITERE LICEU 2016, REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2016. Se recomandă prin urmare completarea fișei cu un număr suficient de opțiuni pentru ca această situație să nu apară.

Numărul total de locuri la licee este suficient pentru ca toți candidații să fie repartizați, dacă își exprimă opțiuni suficiente și realiste! Nu poate exista situația în care un candidat să fie declarat nerepartizat iar la una din opțiunile exprimate de el să fi fost repartizat un alt candidat cu medie mai mică decât el.

Candidaţii rămaşi nerepartizaţi, din cauza opţiunilor insuficiente sau ca urmare a neparticipării la prima etapă a admiterii, vor fi repartizaţi în data de 28 iulie. Aceştia îşi vor depune dosarele la liceele în care au fost admişi în zilele de 28 şi 29 iulie.