ADMITERE LICEU 2019. Ministrul Educaţiei anunţă cum se va face Evaluare Naţională în acest an. Ce schimbări aduce Legea educaţiei

Publicat: Luni, 04 Februarie 2019 14:37 // Actualizat: Miercuri, 06 Februarie 2019 12:58 // Sursa: romaniatv.net

Ecaterina Andronescu spune că pentru acest an școlar nu ia în calcul reintroducerea examenului de admitere la liceu. "Nu putem să schimbăm nicio regulă a jocului în timpul jocului”, a declarat ministrul Educației.

Foto: a1.ro

"Deci, anul acesta toate evaluările se vor da exact aşa cum au fost anunţate la începutul anului", a precizat Andronescu.

Aceasta spune, însă, că noua lege a Educației va aduce modificări majore. Una dintre ele privește evaluarea din clasa a IV-a. "Uitându-mă la rezultate am pus întrebare: Care sunt cauzele pentru care ajungem cu elevii noştri în clasa a a VIII-a şi, la evalure, constatăm că nu ştiu să calculeze, că nu ştiu să citească, că nu ştiu să scrie? Ceea ce este, fără îndoială, inacceptabil. Întorcându-ne, aşa, pe firul propriei istorii şcolare aş spune că nu trebuie să termine clasa a a IV-a nici un copil care nu ştie să scrie şi să citească. În sensul că învăţătoarea să se preocupe de acest lucru. Învăţătoarea, profesorul. Profesorii nu vor fi trași la răspundere pentru rezultatele slabe ale elevilor", a declarat ministrul Educației.

Zilele trecute, liberalii au anunțat că doresc modificarea Legii educaţiei naţionale, astfel încât să fie reintrodus examenul de admitere la liceu şi la facultate.

"Pentru începutul noii sesiuni parlamentare, PNL lansează în dezbatere publică - pentru ca ulterior să depună iniţiative legislative - următoarele proiecte: modificarea Legii educaţiei naţionale, astfel încât să fie reintrodus examenul la finalul clasei a VIII-a pentru intrarea la liceu şi examenul de admitere la facultate. De asemenea, PNL propune dublarea numărului de consilieri şcolari, astfel încât şcolile să poată să asigure prin consilieri îndrumarea copiiilor pentru cel mai bun traseu educaţional. Tot pe educaţie, PNL va depune o iniţiativă legislativă pentru ca fiecare şcoală să beneficieze de cabinet medical dotat şi cu asigurarea personalului de specialitate", a declarat liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
admitere liceu ADMITERE LICEU 2019 edu.ro evaluare nationala 2019
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 feb 17:42
Răspunde | Votează email 0 email
mihailpit
Asa a fost si pe timpul lui Ceausescu. Destepti mai sunteti daca ati ajuns de unde ati plecat ! atunci de ce au trebuit facute atatea reforme fara sens si s-a pierdut atata timp ?
1
EUR
4.7525
RON
19 Mar
noapte 8 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H