Admitere liceu 2021. Ce trebuie să ştie absolvenţii claselor a VIII-a despre repartizarea computerizată pe judeţe. Aşa îşi pot asigura locul la un liceu bun!

În perioada 16 – 22 iulie urmează etapa completării fișelor de înscriere a elevilor care au terminat clasa a VIII-a, pentru înscrierea la liceu. Ministerul Educației a emis câteva recomandări importante referitoare la modul de completare al fișelor.

13 iul. 2021, 11:55
Admitere liceu 2021. Ce trebuie să ştie absolvenţii claselor a VIII-a despre repartizarea computerizată pe judeţe. Aşa îşi pot asigura locul la un liceu bun!

Admitere liceu 2021. Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

Admitere liceu 2021. Ce trebuie să ştie absolvenţii claselor a VIII-a despre repartizarea computerizată pe judeţe. Aşa îşi poate asigura locul la un liceu bun!

Repartizarea computerizată pe judeţe va fi făcută publică pe admitere.edu.ro 2021. Procesul de depunere și soluționare a contestaţiilor va avea loc între 30 iunie și 4 iulie, În aceeași zi, de 4 iulie, după ora 14:00, se vor publica rezultatele finale.

În perioada 16- 22 iulie are loc completareai fișelor de înscriere la liceu, în cadrul procesului de Admitere liceu 2021. Ministerul Educației spune că acest proces este foarte important și trebuie ținut cont de anumite lucruri.

Potrivit Ministerului Educației, media notelor de la evaluarea națională contează în procent de 80% din media de admitere în clasa a noua, 20% fiind media aritmetică a celor patru ani de gimnaziu.

Calendarul admiterii la liceu 2021 a fost modificat încă din luna aprilie. Astfel că, pe 25 iulie toți părinții care vor să depună fizic dosarele de înscriere trebuie să dea telefon sau e-mail la școlile la care copiii lor au fost repartizați, ca să se poată programa.

Noile reguli stabilite în calendarul admiterii arată că „depunerea dosarelor se poate realiza și prin poștă, cu confirmare de primire, sau prin e-mail, cu documente scanate”, iar „în cazul transmiterii dosarelor prin mijloace electronice sau prin poștă, cartea de identitate și certificatul de naștere se depun în copie”. „Candidaților care au transmis dosarele de înscriere prin poștă sau e-mail li se va comunica, telefonic sau prin e-mail, situația înscrierii”,potrivit noilor reguli stabilite în calendarul admiterii la liceu 2021.

Media de admitere la liceu 2021, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere;

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA= 0,2 × ABS+ 0,8 × EN.

Citeşte şi: REZULTATE CONTESTAŢII EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Cum s-au schimbat notele după contestaţii la Evaluare 2021. Cum arată broşurile de Admitere Liceu 2021 pe judeţe