Admitere liceu 2021. LISTELE cu repartizarea elevilor la aceste licee au fost făcute publice! Vezi rezultatele finale

Rezultatele inițiale ale repartizării în liceele militare au fost publicate astăzi, 17 iulie 2020, de Ministerul Educației. Listele cu elevii admiși în liceele militare cuprind mediile de admitere și colegiile la care au fost repartizați. Rezultatele finale vor fi publicate pe 19 iulie, luni.

19 iul. 2021, 16:30
Admitere liceu 2021. LISTELE cu repartizarea elevilor la aceste licee au fost făcute publice! Vezi rezultatele finale

Admitere liceu 2021. Admitere la liceu 2021 – Colegiile și liceele militare care au organizat acum admiterea sunt : Colegiul Național Militar “Dimitrie Cantemir”, Breaza, Colegiul Național Militar “Mihai Viteazul”, Alba Iulia, Colegiul Național Militar “Stefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Național Militar “Tudor Vladimirescu”, Craiova, Colegiul Național Militar “Alexandru Ioan Cuza”, Constanța.

Admitere liceu 2021. LISTELE cu repartizarea elevilor la aceste licee au fost făcute publice

Candidații declarați admiși trebuie să își confirme locul în următoarele două zile. Candidații care nu transmit, în termen, „Cererea de înscriere” sunt declarați „Eliminat”, locul lor va fi ocupat de către un alt candidat, potrivit anunțului făcut de Colegiul Militar Național „Mihai Viteazul”.

În eventualitatea în care se dorește renunțarea la locul obținut în colegiu, în perioada 17 –18.07.2021 până la ora 12.00, părinții/reprezentanții legali ai candidaților vor solicita, în scris (email, online) că renunță la locul obținut, prin repartizarea centralizată. „Cererea de renunțare la locul obținut în colegiul militar” este disponibilă în Metodologia privind înscrierea candidaților, organizarea și desfășurarea admiterii în Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, în anul de învățământ 2021 – 2022, Anexa 13.

Vezi aici lista cu repartizarea elevilor care au optat pentru liceele militare.

Absolvenţii claselor a VIII-a vor afla sâmbătă, 24 iulie, la ce liceu au intrat. Potrivit Ministerului Educației, media notelor de la evaluarea națională contează în procent de 80% din media de admitere în clasa a noua, 20% fiind media aritmetică a celor patru ani de gimnaziu.

Potrivit procedurii stabilite de Comisia națională de admitere, elevii vor afla sâmbătă, 24 iulie, la ce liceu au intrat.Reamintim că absolvenţii claselor a VIII-a mai pot completa fişele de înscriere până pe 22 iulie. Sâmbătă, 24 iulie 2021, urmează să aibă loc repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021 – 2022. Conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere, tot pe 24 iulie 2021 se face şi comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal de stat.

Citeşte şi: REZULTATE CONTESTAŢII EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Cum s-au schimbat notele după contestaţii la Evaluare 2021. Cum arată broşurile de Admitere Liceu 2021 pe judeţe
Potrivit Ministerului Educației, media notelor de la evaluarea națională contează în procent de 80% din media de admitere în clasa a noua, 20% fiind media aritmetică a celor patru ani de gimnaziu. Astfel, repartizarea în licee va avea loc pe 24 iulie, deoarece calendarul a fost modificat la finalul lunii aprilie.

Citeşte şi: Rezultate Admitere liceu 2021. Când vor afla elevii la ce liceu au intrat

Rezultate admitere liceu pe judeţe