Admitere liceu 2021. Mai multe inspectorate şcolare au publicat broșura cu locurile la liceu şi şcolile profesionale. Ce trebuie să ştie toţi absolvenţii claselor a VIII-a

Mai multe inspectorate școlare județene au publicat broșura admiterii la liceu 2021-2022, care, potrivit calendarului și metodologiei modificate a acestei etape, ar fi trebuit să o publice pe data de 10 mai.

12 mai 2021, 16:40
Admitere liceu 2021. Mai multe inspectorate şcolare au publicat broșura cu locurile la liceu şi şcolile profesionale. Ce trebuie să ştie toţi absolvenţii claselor a VIII-a

Admitere liceu 2021. Absolvenţii claselor a VIII-a și părinții lor găsesc în aceste documente toate informațiile despre admitere, regulile, normele, metodologiile, calendarul admiterii, dar și specializările pentru fiecare liceu sau școală profesională în parte, cu clasele disponibile și ultima notă cu care s-a intrat anul trecut.

Admitere liceu 2021. Mai multe inspectorate şcolare au publicat broșura cu locurile la liceu şi şcolile profesionale

În broșură se găseşte și mențiunea că, pentru acțiunile care presupun prezența la școală a candidaților/părinților este necesară informarea, prin telefon sau e-mail, a unității de învățământ cu privire la intenția de depunere/ completare/ preluare a documentelor, în vederea planificării accesului în școală.

Elevii se pot înscrie la o școală din alt județ, unde vor să facă liceul, aceasta se realizează la unitatea de învățământ din care provin candidații, conform unei proceduri elaborate de Comisia națională de admitere. Comisia națională de admitere stabilește, prin procedură, și modalitățile de completare a opțiunilor și de transmitere a fișelor de înscriere, de înregistrare a datelor în baza de date și de comunicare a rezultatelor acestor candidați.

Sunt  19 inspectorate școlare județene afișaseră broșurile, din totalul de 42, plus Capitala.

Vezi aici lista completă cu broşurile pentru fiecare judeţ.

Se schimbă regulile de admitere în liceu, acum cu câteva săptămâni înainte de Evaluarea Națională. Pe 25 iulie, părinții care vor să depună dosarele de înscriere trebuie să dea telefon sau e-mail școlilor la care copiii au fost repartizați.

Calendarul admiterii la liceu pentru absolvenții clasei a VIII-a a fost modificat printr-un ordin de ministru din 23 aprilie. În urmă schimbărilor, repartizarea computerizată a absolvenților de clasa a opta va avea loc pe 24 iulie.

Completarea fișelor de înscriere are loc în perioada 16-22 iulie, iar părinții trebuie să își anunțe intenția de depunere a dosarului, prin telefon sau e-mail, în prima zi prevăzută în calendar pentru această etapă, pentru a fi realizată o planificare, notează Hotnews.

CALENDARUL de desfășurare a Evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2020-2021:
7 – 11 iunie 2021 – Înscrierea la evaluarea națională
22 iunie 2021 – Limba și literatura română, probă scrisă
24 iunie 2021 – Matematică, probă scrisă
25 iunie 2021 – Limba și literatura maternă, probă scrisă
29 iunie 2021 (până la ora 14:00) – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
30 iunie – 4 iulie 2021 – Soluționarea contestațiilor
4 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Citeşte şi: Se schimbă regulile de admitere la liceu, cu câteva săptămâni înainte de Evaluarea Naţională
 


loading...