Admitere liceu 2023. Ce trebuie să facă elevii imediat după repartizarea computerizată 2023

Rezultatele repartizării computerizate în clasa a IX-a vor fi publicate miercuri, iar dosarele de înscriere se depun la liceu de pe 20 iulie.
Filip Stan
19 iul. 2023, 08:50
Admitere liceu 2023. Ce trebuie să facă elevii imediat după repartizarea computerizată 2023

Admitere liceu 2023. Repartizarea computerizată în clasa a IX-a are loc miercuri, 19 iulie, conform calendarului oficial. Până pe 14 iulie, vineri, elevii, profesorii diriginți și părinții au completat opțiunile în fișele de admitere la liceu 2023, conform calendarului oficial.
Romaniatv.net va publica rezultatele admiterii în liceu 2023 când acestea vor fi afișate pe site-ul dedicat de Ministerul Educației.

Repartizarea computerizată 2023 va avea loc miercuri, când elevii care au susținut Evaluarea Națională vor afla dacă vor fi admiși la liceul la care au dorit. Ierarhizarea candidaților se face în ordinea descrescătoare a mediei de admitere (egală cu media notelor obținute la evaluarea națională), iar pentru medii egale vor fi aplicate trei criterii de departajare.

Repartizările pe fiecare județ în parte – prima etapă:

  1. ALBA
  2. ARAD
  3. ARGEȘ
  4. BUCUREȘTI
  5. BACĂU
  6. BIHOR
  7. BISTRIȚA-NĂSĂUD
  8. BRĂILA
  9. BOTOȘANI
  10. BRAȘOV
  11. BUZĂU
  12. CLUJ
  13. CĂLĂRAȘI
  14. CARAȘ SEVERIN
  15. CONSTANȚA
  16. COVASNA
  17. DÂMBOVIȚA
  18. DOLJ
  19. GORJ
  20. GALAȚI
  21. GIURGIU
  22. HUNEDOARA
  23. HARGHITA
  24. ILFOV
  25. IALOMIȚA
  26. IAȘI
  27. MEHEDINȚI
  28. MARAMUREȘ
  29. MUREȘ
  30. NEAMȚ
  31. OLT
  32. PRAHOVA
  33. SIBIU
  34. SĂLAJ
  35. SATU-MARE
  36. SUCEAVA
  37. TULCEA
  38. TIMIȘ
  39. TELEORMAN
  40. VÂLCEA
  41. VRANCEA
  42. VASLUI

Între 20 și 25 iulie 2023, elevii repartizați și părinții lor vor depune dosarele de înscriere la școlile la care au fost admiși.

Amintim că media de la Evaluarea Națională este 100% media de admitere la liceu, pentru prima dată după 20 de ani.

Calendarul admiterii la liceu 2023:

“6-7 și 10-17 iulie 2023: Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a. Orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită! Numărul redus de opțiuni completate poate conduce la nerepartizarea computerizată a candidatului!

REPARTIZARE LICEE 2023. Un elev cu 9.80 a pierdut 169 de poziții în clasament! Vezi ierarhiile la liceele de top pe ADMITERE.EDU.RO

Completarea fișelor de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a care doresc să participe la admitere în alt județ și depunerea/transmiterea fișelor, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere

NOTĂ: 1) Candidații nerepartizați pe locurile speciale pentru rromi și candidații nerepartizați pe locurile distinct alocate în unitățile de învățământ de masă candidaților cu CES, precum și cei care au fost repartizați dar care solicită, în scris, renunțarea la locul pe care au fost repartizați, care doresc să participe la etapa de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023-2024, completează opțiunile în perioada 14 – 17 iulie 2023.

2) Candidații, care au participat la prima etapă de admitere în învățământul profesional și dual și care nu au fost admiși, completează opțiunile în fișele de înscriere în perioada 15-16 iulie 2023.

6-7 și 10-14 iulie 2023: Introducerea în baza de date computerizată (în aplicația informatică centralizată) a datelor din fișele de înscriere

6-7 și 10-14 iulie 2023: Verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor greșeli în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator, operațiuni ce se vor realiza utilizând aplicația informatică centralizată

Repartizare liceu 2023 București. Rezultatele publicate pe edu.ro. Află la ce liceu vei învăța în următorii patru ani

17 iulie 2023: Termenul-limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean/al municipiului București, precum și a listei absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată, prin confirmarea operațiunilor specifice în  aplicația informatică centralizată.

Predarea/transmiterea de către comisia din centrul de înscriere a fișelor de  opțiuni  originale la centrul de admitere județean/al municipiului București

17 iulie 2023: Transmiterea bazei de date de la centrele de admitere județene/al municipiului București la Centrul național de admitere prin confirmarea, de către acestea, a finalizării operațiunilor specifice, în aplicația informatică centralizată

18 iulie 2023: Verificarea și corectarea eventualelor erori din bazele de date, precum candidați aflați în baza de date pentru admiterea computerizată și care au fost deja admiși la liceele la care se susțin probe de aptitudini etc., de către Comisia națională de admitere și comisiile de admitere județene/a municipiului București; transmiterea modificărilor la comisia națională

18 iulie 2023: Corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor în aplicația informatică centralizată

19 iulie 2023: Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal.

Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București

20 – 25 iulie 2023: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați

25 iulie 2023: Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere

Admitere liceu 2023. Situații speciale după repartizare:

  • Între 26 și 28 iulie, se soluționează cazurile speciale.
  • Poate fi vorba despre situaţii medicale speciale, schimburi de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu etc.
  • „Dacă te încadrezi într-una din situațiile speciale, ține cont că, pentru a putea participa la această etapă, trebuie să ai cel puțin media ultimului admis în clasa în care vrei să te muți, să păstrezi specializarea și să existe locuri în clasa respectivă. Aceste condiții se aplică tuturor cazurilor speciale, cu excepția candidaților gemeni.
  • Situațiile speciale se soluționează la nivelul Comisiei județene de admitere/al Comisiei de admitere a municipiului București. Urmărește canalele de comunicare ale inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, pentru a avea informații despre modalitatea de depunere a cererilor pentru această etapă și pentru a ști care sunt documentele necesare!”, a transmis Ministerul Educației.

Calendarul pentru etapa a doua de admitere la liceu 2023, dacă elevul nu a fost înscris la un liceu după prima etapă:

  • În 28 iulie se vor afișa locurile libere rămase la sfârșitul primei etape.
  • Între 7 și 9 august va avea loc înscrierea candidaților.
  • În 10-11 august va avea loc repartizar

Admitere liceu 2023. Ierarhia pentru admiterea la liceu a fost publicată de Ministerul Educației miercuri seară, 5 iulie, după ce marți a publicat o ierarhie greșită. Pentru prima dată această ierarhie nu mai conține media de admitere formată din media de la Evaluarea națională și media claselor V-VIII, ci o serie de cinci coloane cu media de la Evaluarea Națională și 4 criterii de departajare – media la Limba română, media la Matematică, media la Limba maternă și media de absolvire.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Țara bogată care oferă burse pentru studenții români. Se poate aplica online: “Credem foarte mult în sistemul educațional românesc”
Capital.ro
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Legea care ar putea influența veniturile românilor, la un pas să fie votată în Parlament
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Se dau 500 DE LEI OBLIGATORIU în România. Marcel Ciolacu: E directivă europeană
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Monumentul arhitectural al Bucureștiului: Palatul CEC, clădirea care a supraviețuit cutremurului din 1977 și bombardamentelor Al Doilea Război Mondial
MediaFlux
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'