ADMITERE LICEU EDU.RO: Concurenţă acerbă la mate-info. În primele 50 de specializări, doar 4 sunt cu profil umanist

Publicat: Vineri, 12 Iulie 2019 10:56 // Actualizat: Vineri, 12 Iulie 2019 10:56 // Sursa: romaniatv.net

Un număr de 188 de elevi au intrat la liceu cu media de admitere 10, potrivit rezultatelor repartizării computerizate, cei mai mulţi fiind din municipiul Bucureşti şi din judeţul Dolj. În primele 50 de specializări din ţară, în funcţie de ultima medie de admitere, doar patru sunt profil umanist. Acestea sunt la două colegii din Bucureşti şi la Colegiul ”Mircea cel Bătrân” din Constanţa.

Foto: a1.ro

Potrivit rezultatelor repartizării computerizate, publicate, vineri, de Ministerul Educaţiei Naţionale, 188 de elevi au intrat la liceu cu media 10. Asta înseamnă că adolescenţii au obţinut 10 la Evaluarea Naţională, dar şi 10 - media generală a celor patru ani de gimnaziu.

Admitere liceu 2019. Top 10 licee din România, după media de admitere şi repartizarea computerizată. Anunţ edu.ro

Câte 17 elevi provin din Capitală şi din judeţul Dolj, 13 sunt din Argeş, 11 din Cluj, 9 din Constanţa şi câte 8 din Olt şi Timiş.

În ceea ce priveşte cele mai bune specializări din ţară, în primele 50 se regăsesc doar patru specializări de profil umanist, restul fiind profil real.

Cel mai sus în clasament, pe locul 17, se regăseşte specializarea ”Ştiinţe sociale” a Colegiului Naţional "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti. Aici, ultima medie de admitere a fost 9,66.

Pe locul 30 de află următoarea specializare a profilului umanist. Este vorba de specializarea ”Filologie”, a aceluiaşi colegiu, ultima medie de admitere fiind 9,57.

Pe locul 32 se află specializarea ”Filologie” de la Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti, unde ultima medie de admitere a fost 9,56.

Ultima specializare a profilului umanist prezentă în Top 50 este ”Ştiinţe sociale” a Colegiului Naţional ”Mircea cel Bătrân” din Constanţa, unde ultima medie de admitere a fost 9,51, ceea ce situează specializarea pe locul 45 în ţară.

Top 50 specializari se încheie cu Matematică-Informatică de la Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galaţi, ultima medie de admitere fiind 9,49.

Specializări de la colegii din Bucureşti, Craiova, Constanţa, Galaţi şi Brăila se regăsesc în Top 10 al mediilor de admitere, conform datelor după prima etapă a repartizării computerizate a absolvenţilor clasei a Vlll-a.

Este vorba despre secţii de la Colegiile ”Sf. Sava”, ”Gheorghe Lazăr” şi ”Spiru Haret” din Capitală, ”Fraţii Buzeşti” din Craiova, ”Mircea cel Bătrân” din Constanţa, ”Vasile Alecsandri” din Galaţi şi ”Gheorghe Munteanu Murgoci”, din Brăila.

Pe primul loc se situează secţia de Ştiinţe ale naturii de la Colegiul Naţional ”Fraţii Buzeşti” din Craiova,cu ultima medie de admitere 9,91.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8393
RON
07 Jun
noapte 16 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H