Admitere Poliţie 2021. Ministrul de Interne Lucian Bode anunţă mai multe locuri în şcolile de poliţie şi angajări din sursă externă

Ministrul Lucian Bode a declarat luni că a fost crescut numărul de locuri din şcolile şi Academia de Poliţie şi se vor face şi angajări din sursă externă, pentru a acoperi deficitul mare de personal din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

26 mai 2021, 11:32
Admitere Poliţie 2021. Ministrul de Interne Lucian Bode anunţă mai multe locuri în şcolile de poliţie şi angajări din sursă externă

Admitere Poliţie 2021. Ministrul de Interne Lucian Bode a anunţat că peste 30.000 de persoane au plecat din sistem în ultimii cinci ani, existând un deficit imens generat de doi factori: pensionările şi numărul mic de locuri din şcolile de poliţie.

Pentru a reduce acest deficit, ministrul Internelor are în vedere creşterea numărului de locuri din şcolile de poliţie la 2.400 la nivel naţional, un număr mai mare de locuri fiind în acest an şi pentru admiterea la Academia de Poliţie.

Citeşte şi: Admitere Poliţia Română 2021. Condiţii şi criterii specifice de recrutare

De asemenea, Lucian Bode a anunţat că vor fi organizate concursuri pentru promovarea unor subofiţeri la statutul de ofiţeri, în acest caz fiind vorba de 2.000 de angajaţi.

Cea de-a treia măsură se referă la angajări din sursă externă pentru posturile unde nu este nevoie de o şcoală de specialitate.

Citeşte şi: Admitere Poliţia Română 2021. Condiţii şi criterii specifice de recrutare

„Vrem să creştem numărul de locuri în şcolile de poliţie şi, nu în ultimul rând, vrem să trecem şi la încadrarea din sursă externă”, a subliniat Lucian Bode, la Digi 24.

Ministrul Lucian Bode a mai spus că în perioada următoare se are în vedere şi eliminarea practicii privind „împuternicitul pe funcţie” prin organizarea de concursuri pentru ocuparea funcţiilor vacante.

 

Admitere şcoli militare de subofiţeri 2021. Ce trebuie să ştie cei care vor să devină jandarmi

După ce mai mulţi tineri dornici să participe la examenul pentru admiterea în cadrul școlilor militare de subofițeri au întrebat dacă pot să participe la concurs dacă au tatuaj, Jandarmeria Română a postat pe pagina de Facebook răspunsul jandarmului Adrian.
„Da, dar numai dacă este acoperit de vestimentaţie, în ţinuta de vară”, este răspunsul lui Adrian, postat alături de două fotografii care să explice situaţia.

Citeşte şi: Primele condamnări definitive din dosarul 10 august. Doi dintre agresorii jandarmeriţei au primit pedepse cu executare

„Așadar, fie că ai tatuaj (care respectă recomandările legale) sau nu, noi te așteptăm să intri în echipa noastră. Dacă te-ai hotărât, încă mai este timp suficient să-ți depui cererea de înscriere până pe data de 28 februarie a.c.
– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, arma Jandarmerie – http://www.scoaladragasani.ro/
– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, arma Jandarmerie – https://www.jandarmeriafalticeni.ro/„, au mai transmis reprezentanţii Jandarmeriei Române.