ADMITERE SNSPA 2016. Vezi câte locuri sunt disponibile, cât este taxa de înscriere şi de ce acte ai nevoie la dosar

ADMITERE SNSPA 2016, ADMITERE Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative 2016. Majoritatea universităţilor de stat încheie, la finalul acestei săptămâni, sesiunile de înscrieri.

19 iul. 2016, 11:59
ADMITERE SNSPA 2016. Vezi câte locuri sunt disponibile, cât este taxa de înscriere şi de ce acte ai nevoie la dosar

ADMITERE SNSPA 2016, ADMITERE Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative 2016. SNSPA scoate la concurs 750 de locuri la buget dintre care, la Facultatea de Administraţie Publică, sunt 225 de locuri.

La Facultatea de Comunicare Şi Relaţii Publice sunt 200 de locuri, la Facultatea de Management sunt 75 de locuri, iar la Facultatea de Ştiinţe Politice sunt 250 de locuri. 

La Facultatea de Administraţie Publică, înscrierile se pot face până pe 23 iulie, iar examenul va fi susţinut pe 26 iulie, fiind tip grilă la una dintre disciplinele, la alegere: Economie, Geografie, Istorie, Limba română, Limba engleză sau Stat şi democraţie. Examenul va conta în proporţie de 80% pentru nota finală, 20% reprezentând media de la bacalaureat.

Vezi si> ADMITERE Universitatea Politehnica Bucureşti 2016. Vezi numărul de locuri, cât e taxa şi ce găseşti în complexele studenţeşti

La Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice înscrierile se pot face până pe 22 iulie. Examen va fi scris, la o disciplină, la alegere între: limba şi literatura română, istorie, psihologie şi economie.

La Facultatea de Management înscrierile se pot face până pe 22 iulie. Examenul, care contează în proporţie de 65% pentru media finală, va fi susţinut pe 23 iulie şi va fi un test grilă, cu întrebări dintr-o singură disciplină, la alegere dintre: Economie, Geografie, Istoria României, Limba engleză sau Matematică.

La Facultatea de Ştiinţe Politice înscrierile s-au făcut online şi s-au încheiat pe 16 iulie, după care au urmat două etape de pretestare pe 18 iulie, cu proba scrisă pentru specializările: ştiinţe politice, relaţii internaţionale şi studii europene, şi pe 19 iulie, interviu pentru specializările sociologie şi psihologie.

Citeşte şi: ADMITERE ACADEMIA DE POLIŢIE ALEXANDRU IOAN CUZA 2016. Vezi câte LOCURI sunt, cât e TAXA DE ÎNSCRIERE şi de ce acte ai nevoie la dosar

Acte necesare pentru înscrierea la STUDII UNIVERSITARE DE LICENŢĂ

Pentru înscrierea la concursul de admitere, candidaţii vor completa o fişă de înscriere la care se anexează:

  • diploma de bacalaureat sau diploma echivalentă cu aceasta, în copie legalizată, iar pentru absolvenţii de liceu promoţia 2016, adeverinţa care atestă promovarea examenului* în original sau copie legalizată, în care se menţionează atât media generală obţinută la examenul de bacalaureat, cât şi notele obţinute la probele susţinute;

*Înscrierea candidaților care au promovat examenul național de bacalaureat în anul 2016 se poate face în baza adeverinței – în original sau copie legalizată – care atestă promovarea examenului, eliberată de unitatea școlară absolvită. La înmatriculare, candidații admiși pe locurile finanțate de la buget sunt obligați să confirme locul prin prezentarea diplomei de bacalaureat, în original.

  • certificatul de naştere, în copie legalizată (certificat de căsătorie sau certificat de schimbare a numelui, dacă este cazul);
  • buletinul/cartea de identitate, în copie xerox;
  • adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie, pe care se menţionează „clinic sănătos pentru înscrierea la facultate” (în original);
  • chitanţa de plată a taxei de admitere
  • 4 fotografii tip buletin de identitate (3/4 cm), color *

*pentru înscrierea la Facultatea de Management – 5 fotografii tip buletin de identitate (3/4 cm), color

  • un dosar plic.

Candidaţii pot depune, la înscrierea la concurs, fotocopii (xerox) ale actelor solicitate, urmând ca acestea să fie certificate în momentul înscrierii efective. Pentru această procedura candidaţii vor prezenta OBLIGATORIU şi documentele în original.

TAXE DE ÎNSCRIERE LA CONCURSUL DE ADMITERE

  • Facultatea de Administraţie Publică- 150 lei
  • Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice- 150 lei
  • Facultatea de Management- 150 lei
  • Facultatea de Ştiinţe Politice- 150 lei/fiecare sesiune de pretestare. Candidații care se înscriu pentru ambele sesiuni de pretestare vor beneficia de o reducere de 50% pentru taxa celui de al doilea examen.
  • Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană 150 lei

Unde pot să achit taxa de înscriere?

1. În cont bancar, prin ordin de plată în contul:

Facultăţii de Administraţie Publică

Invatamant cu frecventa (IF)

Cont bancar: RO38BRDE445SV19964904450, deschis la BRD, filiala Victoria Bucureşti

Detaliile plății:

  • numele și prenumele candidatului
  • facultatea: pentru Facultatea de Administratie Publica se va trece acronimul „FAP” şi a formei de învăţământ: IF
  • taxa de înscriere la examenul de admitere

Invatamant la distanta (ID)

Cont bancar: RO77BRDE445SV12221584450, deschis la BRD, filiala Victoria Bucureşti

Detaliile plății:

  • numele și prenumele candidatului
  • facultatea: pentru Facultatea de Administratie Publica se va trece acronimul „FAP” şi a formei de învăţământ: ID
  • taxa de înscriere la examenul de admitere

Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice

  • Taxe învățământ ZI/ Cont bancar: RO 83 CITI 0000 0008 25076042
  • Taxe învățământ ID şi IFR/ Cont bancar: RO 52 CITI 0000 0008 25076018

Modalităţi de plată a taxelor

Plata taxei se poate face în numerar la CEC Bank (la orice oficiu CEC din ţara), fără nici un comision sau taxe suplimentare sau prin ordin de plată la orice bancă în conturile facultății deschise la Citibank.

La CEC Bank este obligatoriu ca la completarea formularului de plată să se trecă codul numeric personal (CNP-ul din BI sau CI) şi denumirea contului colector. Pentru învăţământul de zi acesta este – cont colector SNSPA-ZI, iar pentru învâţământul ID/IFR – cont colector SNSPA-ID.

Dacă taxa este achitată prin ordin de plată, este obligatorie completarea în câmpul DETALII a numelui studentului pentru care se efectuează plata.

Facultăţii de Management

Cont bancar: RO02BRDE445SV33643594450 – RON, deschis la BRD

Detaliile plății:

  • numele și prenumele candidatului
  • facultatea: SNSPA-FM / ZI
  • taxa de înscriere la examenul de admitere

Facultăţii de Ştiinţe Politice

Cont bancar: RO 85 BRDE 445 SV 18989114450, deschis la BRD, filiala Victoria Bucureşti

Detaliile plății:

  • numele și prenumele candidatului
  • facultatea: pentru SNSPA, Facultatea de Stiinte Politice – zi.
  • taxa înscriere la examenul de admitere

Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană

Cont bancar: RO 47 BRDE 445SV14006984450 BRD Victoria

Detaliile plății:

  • numele și prenumele candidatului
  • pentru SNSPA, DRIIE
  • taxa înscriere la examenul de admitere

De asemenea, plata taxei se mai poate face ş la sediul facultății, odată cu depunerea dosarului de înscriere.

TAXA DE ÎNMATRICULARE

  • Facultatea de Administraţie Publică- 100 lei
  • Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice- 100 lei
  • Facultatea de Management- 100 lei
  • Facultatea de Ştiinţe Politice- 100 lei
  • Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană- 100 lei

La înmatriculare în anul I de studii, candidaţii declaraţi admişi, care au depus actele certificate conform OUG nr. 41/2016, vor completa dosarul conform cerinţelor legale în vigoare, respectiv actul de studii în original, la prima opţiune (loc cu finanţare de la buget).

Fiecare instituţie publică şi organ de specialitate al administraţiei publice centrale este obligat să elimine cerinţa de depunere a copiilor legalizate după documente la furnizarea serviciilor publice, înlocuindu-le cu certificarea conformităţii cu originalul de către funcţionarul competent.

În cazul în care persoana se prezintă cu copia legalizată după document, în scopul furnizării serviciului public, instituţia sau organul de specialitate al administraţiei publice centrale este obligată/obligat să o accepte.

Admitere pentru românii de pretutindeni, aici.

Actele necesare înscrierii, după sesiunea de pretestare la FACULTATEA DE ŞTIINŢE POLITICE:

Candidații care au obținut cel puțin media 5 în urma pretestării se vor putea înscrie pentru anul universitar 2016-2017. Înscrierea se va realiza online în perioada, încărcând pe site următoarele documente scanate sau fotocopiate:

  • Diploma de bacalaureat sau diploma echivalentă cu aceasta; pentru absolvenții de liceu promoția 2016, adeverința eliberată de liceu în care se menționează atât media generală de bacalaureat, cât și notele obținute la fiecare disciplină;
  • Candidații de la specializările Sociologie și Psihologie vor preciza disciplina de la examenul de bacalaureat care va fi luata în calcul la admitere;
  • Declarație pe proprie răspundere că nu a urmat alte forme de studii universitare pe locuri subvenționate de la bugetul de stat (dacă e cazul);
  • Adeverință din care să rezulte calitatea de student și regimul de studii (pentru studenții care urmează o a doua specializare);
  • Diploma de licență sau diploma echivalentă cu aceasta (pentru absolvenții care doresc să urmeze o a doua specializare);
  • Diploma obținută la olimpiade școlare cu menționarea notei acordate (unde este cazul)

SNSPA este o universitate în care procesul de predare este orientat spre studenţi și spre rezultatele învăţării. SNSPA încurajează și sprijină formarea și dezvoltarea unor competenţe specifice în vederea facilitării accesului studenţilor pe piaţa muncii, dialogul permanent cu studenţii, implicarea studenţilor în proiectele, activităţile administrative și în soluţionarea problemelor comunităţii academice, premierea studenţilor merituoși, activităţile culturale organizate pentru studenţi.

Universităţile din Consorţiul Universitaria susţin că rezultatele la Bacalaureat vor crea probleme în universităţi, întrucât numărul celor care se vor înscrie la facultăţi s-ar putea să scadă cu 20 la sută la unele facultăţi, iar multe dintre acestea vor avea dificultăţi să găsească resursele necesare pentru plata salariilor cadrelor didactice. Universităţile cer Ministerului Educaţiei creşterea alocaţiei per student şi scăderea cifrelor de şcolarizare proporţional cu numărul de absolvenţi de bacalaureat.

Vezi si> ADMITERE FACULTATE. Probleme în universităţi din cauza rezultatelor de la bacalaureat. Numărul studenţilor ar putea să scadă cu 20%